Ingezonden persbericht

Via Ventosa 2008: 6 juli
Cultureel genieten in het groene gras

Temporary Art Centre (TAC) organiseert op 6 juli van 14:00 tot 02:00 uur het veelzijdige (en gratis!) straatfestival Via Ventosa. Een uitdagend gezellige dag voor iedereen tussen 0 en 100 met theater, muziek, kunst, eten & drinken.

Op Via Ventosa kan iedereen lekker ontspannen in het zonnetje op het groene gras dat uitgestrekt ligt over het festivalterrein. De kinderen amuseren zich bij ridder TAC of een van de vele andere kinderactiviteiten en nog even en dan gaat Gummbah een van zijn absurde 'net-niet-verschenen' verhalen vertellen. Je hoeft niets te doen, behalve genieten van de continuïteit aan kleine verassingen die overal opduiken! We kunnen natuurlijk niet teveel verklappen, maar wat dacht je van onvervalste rafelcountry in eigen moerstaal van Andre Manuel & De Ketterse Fanfare of de live cinema voorstelling van Powerplant over het bizarre bestaan van een handjevol overlevers na afloop van de Zevende Wereldoorlog. Of je loopt even naar Café 'Het Kanon' waar de oude glorietijden van PSV herleven met onder andere een stripverhaal over de Eindhovense voetbalheld Coen Dillen. Met ruim 20 theater-, film- en muziekperformances en meer dan 40 jonge en professionele talenten is er op Via Ventosa van alles te zien, te horen en te bekijken. Op een luie zomerzondag verrast worden door leuke invallen, diepe gedachten en heerlijk eten en drinken: dat is Via Ventosa!

Boordevol verhalen
Het gebouw van TAC en de Ventoseflat bevinden zich in het Viktoriakwartier in Eindhoven en kennen beiden een zeer rijke historie. Het Viktoriakwartier zit dan ook vol met eeuwenoude, vergeten verhalen! Tijdens Via Ventosa 2008 vormen waargebeurde verhalen en op deze locatie geïnspireerde verhalen de basis van dit festival. De 40 theatermakers en kunstenaars zijn gevraagd om de oude verhalen op te graven en tot leven te brengen. Deze verhalen worden op een creatieve wijze verteld in de vorm van theater, muziek, verhalen, design, films en strips. Voor ieder wat wils en voor alle leeftijden!

TAC werkt voor Via Ventosa samen met WEI, Plaza Futura en Vereniging Ventose.
Het programma van Via Ventosa is nog volop in ontwikkeling. Kijk voor het volledige programma op: www.viavantosa.nl

Via Ventosa wordt mede mogelijk gemaakt door Woonbedrijf, Gemeente Eindhoven, CityDynamiek en Drukkerij Hub. Tonnaer B.V.

-------------------------------------------
REDACTIE
Neem voor meer informatie over Via Ventosa contact op met Lotte Smits, 040-2461325, lotte@tac.nu

Temporary Art Centre
Het Temporary Art Centre (TAC) is hét platform van culturele productie en performance, een combinatie van bedrijfsruimtes voor de culturele sector én een jong experimenteel podium voor de stad en de regio. TAC biedt een breed scala aan exposities, concerten, theatervoorstellingen en cross-over projecten en participeert in themaprojecten zoals de Dutch Design Week. Het unieke gebouw in het centrum van Eindhoven omvat, naast circa 2.000 m² zalen en projectruimtes, een tachtigtal individuele ateliers, kantoren en werkplaatsen voor een breed scala van creatieve ondernemers en kunstenaars.

---- --
MUZIEK, THEATER, KUNST, ETEN & DRINKEN
locatie: TAC Vonderweg 1
Eindhoven toegang gratis
www.viaventosa.nl

ULI
ZONDAG 6 J
14:00-02:00 u

ventose
vereniging
Vereniging
Ventose

---- --