Ingezonden persbericht

DEZE ZOMER EEN GLOEDNIEUW SEIZOEN WEG MET BNN NICOLETTE EN DENNIS VERKENNEN OOST-EUROPA

Mijnenruimen in Bosnië of stappen in het überchique Moskou? Beren bevrijden in Roemenië of als ridder meevechten op een Pools festival? Kop of munt, wie krijgt welke opdracht? Nicolette Kluijver en Dennis Storm gaan in het tweede seizoen van het reisprogramma Weg met BNN naar Oost-Europa. Vijf weken lang trekken zij backpackend door Polen, Kroatië, Bosnië, Roemenië, Georgië, Letland en Rusland. Onderweg wordt er getost om de activiteiten die de twee moeten uitvoeren. Wie mag er relaxed chillen en wie moet vol aan de bak? Weg met BNN is vanaf zondag 6 juli acht afleveringen lang te zien van 21.30 uur tot 22.00 uur bij BNN op 3.

In de eerste aflevering van dit seizoen maakt Nicolette met een Trabant een toeristische tour door het communistische verleden van het Poolse Krakau. Dennis gaat naar Rekawka, een traditioneel Pools festival, waar hij als ridder meedoet aan een middeleeuws gevecht. Nicolette doet mee aan een typisch Poolse voorspelling met kaarsvet en krijgt te horen hoe haar liefdesleven er in de toekomst uit ziet. Trouwt Nicolette en leeft ze lang en gelukkig of verslijt ze de ene man na de andere? Dennis gaat die nacht heftig stappen in Club Energie 2000 waar de Poolse feestgangers helemaal los gaan na de vastenperiode.

In de tweede aflevering staat Kroatië op programma. Dennis steekt zijn handen uit de mouwen en helpt bij de wederopbouw van huizen die verwoest zijn in de oorlog tussen de Kroaten en de Serven. Nicolette gaat raften en bezoekt met een speleoloog één van de 10.500 grotten die Kroatië rijk is. s'Avonds doet ze mee aan een 700 jaar oude traditie op het eiland Rab: handboogschieten in middeleeuwse ridderpakken. Dennis gaat nachtvissen op octopussen en overnacht in een vuurtoren.

In Weg met BNN laten Dennis en Nicolette vanaf 6 juli iedere zondag een verrassende kant van Oost-Europa zien.



Ingezonden persbericht