SP Tilburg

Tilburgse SP tevreden over voortgang Midi-plannen

06-07-2008 * Afgelopen week heeft de gemeente de huurovereenkomst gesloten met Midi Theater BV. Ook zijn de contracten ondertekend tussen Midi Theater BV en zes bedrijven en instellingen die willen gaan participeren in het theater-concept. Daarmee komt het nieuwe college tegemoet aan de oproep van de SP-raadsfractie om plannen en toezeggingen voor de zomervakantie om te zetten in bindende afspraken en contracten.

De SP-fractie sprak in april haar steun uit voor de verbeterde plannen van het college met betrekking tot het Miditheater, op voorwaarde dat een substantieel deel van de intenties voor de zomer in contracten zouden worden omgezet. SP-fractievoorzitter Veerle Slegers: "We zijn nooit tegen het idee geweest van de Midi als variëté-theater en broedplaats voor jong talent. Maar we waren wel kritisch over de vage uitvoeringsplannen van het vorige college. De plannen van het nieuwe college waren een stuk degelijker maar moesten wat ons betreft zo snel mogelijk worden vastgelegd". Slegers weet dat ambtelijke en politieke molens langzaam draaien, en ook die in het bedrijfsleven. "Maar de vernieuwingen in het college helpen blijkbaar wel, want nu zijn er contracten met de UvT, twee Fontys-opleidingen, het ROC, Mundial Productions en de Bonheur Horeca Groep."

De UvT gaat vier avonden per week de repetitieruimte huren en veertig weken per jaar opslag- en kantoorruimte. Onderwijsinstelling Fontys huurt de grote zaal en losse ruimtes minimaal 13 keer per jaar, het ROC 2 dagen per week onderwijs- en repetitieruimte en Mundial Productions huurt minimaal 12 keer per jaar ruimte. De Bonheur Groep gaat de foyer en het mediacafé huren en exploiteren voor een periode van vijf jaar. Daarnaast betaalt Midi Theater BV de gemeente bijna 2 ton per jaar tot 2012. Daarna wordt de huurprijs bijna vier ton per jaar. Midi Theater BV heeft zich contractueel verplicht om elke vier maanden een financiële tussenrapportage aan het college te leveren. In dat contract staat ook een bepaling dat voortzetting van de overeenkomst na twee jaar afhankelijk is van het voldoen door Midi Theater BV aan de betalingsverplichtingen. Over de afspraak dat in drie maanden (dus voor eind augustus) meer duidelijkheid moet zijn over de externe financiering komt de commissie op 25 augustus met het college te spreken.

Noot voor de pers:
Meer informatie: Veerle Slegers, 06-51173932
Zie ook:
* Dossier Midi Theater
* www.tilburg.sp.nl