Persberichten Lekstroom 16.00 uur

Utrecht, 06-07-2008

Heterdaad

NIEUWEGEIN-Op vrijdagmiddag omstreeks 13.45 uur heeft winkelpersoneel van een winkel aan de Passage een man op heterdaad betrapt bij het stelen van goederen.

De 37-jarige verdachte uit Nieuwegein werd aan de politie overgeleverd. Op het politiebuerau is tegen de man een proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal fiets

IJSSELSTEIN-Op de Anna van Burenstraat heeft de politie vrijdagmiddag 4 juli omstreeks 15.30 uur twee 14-jarige jongens uit Nieuwegein aangehouden omdat ze een fiets hadden gestolen.

De politie zag de jongens bij de damesfiets in de zijtassen rommelen. Na ondervraging bleek de fiets gestolen te zijn. Tegen beide jongens is een proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

LOPIK-Op de Lopikerweg Oost heeft de politie op vrijdagmiddag 4 juli tussen 15.00 uur en 16.30 uur een verkeerscontrole uitgevoerd.

In totaal zijn ere 12 boetes uitgedeeld; 7 boetes voor snelheidsovertredingen en 5 boetes voor het niet dragen van een gordel.

Verkeerscontrole in Nieuwegein

NIEUWEGEIN-Op de Graaf Florisweg in Nieuwegein heeft de politie op 4 juli, zowel omstreeks 10.30 uur als omstreeks 15.00 uur, verkeerscontroles uitgevoerd. In totaal zijn er 31 boetes uitgedeeld; 16 boetes voor te hard rijden, 12 boetes voor het niet dragen van een gordel, 1 boete voor het niet tonen van het rijbewijs en 2 boetes voor niet handsfree bellen.

Onder invloed

IJSSELSTEIN-Op zaterdagavond 5 juli, omstreeks 21.30 uur, is een 41-jarige vrouw uit Leeuwarden met haar auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen op het Omroepplein. Hierna is de vrouw doorgereden.

Op aanwijzingen van haar kenteken en een getuige is de vrouw in haar woning aangehouden. Uit een ademanalyse bleek de vrouw 790 ug/l te blazen. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Ook heeft ze een rijverbod van 9 uur gekregen.

Diefstal uit auto

NIEUWEGEIN-Op zondag 6 juli kreeg de politie omstreeks 01.30 uur een melding dat er ingebroken werd in een auto op de Goudenregenhof.

Na een achtervolging kon de politie twee verdachten aanhouden, namelijk een 21-jarige man uit Nieuwegein en een 16-jarige jongen uit Utrecht. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.