Zoeking in horecagelegenheid

VINKEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 juli rond 01.40 uur een zoeking gedaan in een horecagelegenheid aan de Herenweg. Aanleiding voor deze actie was onderzoeksinformatie dat er in de horecagelegenheid harddrugs zou worden gedeald en gebruikt. Tijdens de actie werden in totaal zeven aanhoudingen verricht.

Een 25-jarige man uit Vinkeveen, twee 31-jarige mannen uit Vinkeveen en een 31-jarige man uit Wilnis werden aangehouden op verdenking van het overtreden van de opiumwet. In de horecagelegenheid werd een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Ook werd tijdens de fouillering bij enkele verdachten drugs aangetroffen. Allen werden meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Een 18-jarige man uit Vinkeveen en een 37-jarige man uit Mijdrecht werden aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering van de politie. Een 37-jarige vrouw uit Mijdrecht werd aangehouden voor belediging van een agent.

Alle verdachten werden meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De aangetroffen drugs werden in beslag genomen voor nader onderzoek.

Snelheidscontroles

MAARSSEN Op vrijdagavond 4 juli heeft de politie snelheidscontroles gehouden op de Binnenweg en de Straatweg met behulp van de lasergun. Tussen 20.15 en 21.00 uur werd gecontroleerd op de Binnenweg. Hier werd een bestuurder betrapt op een te hoge snelheid. Hij reed 78 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Op de Straatweg werd tussen 21.30 uur en 22.00 uur gecontroleerd. Hier reden zes bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 73 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Samen rijden onder invloed

MAARSSEN De politie heeft op zaterdag 5 juli rond 05.00 uur een 16-jarige en een 19-jarige jongen op één scooter aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. In eerste instantie was de 19-jarige jongen aangehouden. Hij bleek na een ademanalyse 490 ug/l te blazen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Omdat hij niet meer mocht rijden stapte vervolgens de 16-jarige jongen voorop, om de 19-jarige man mee te nemen. Ook deze jongen leek behoorlijk onder invloed van alcohol. De agenten gingen er snel achteraan en hielden hem aan. Hij blies vervolgens 730 ug/l en zijn certificaat werd ingevorderd.