Politie Noord-Holland-Noord

Overval op bakkerij

Alkmaar, 06-07-2008 o Zaterdagochtend 5 juli werd rond 05.20 uur een bakkerij overvallen aan het Oudorperplein in Alkmaar. Een 64-jarige medewerker was aan het lossen van het brood toen hij met een hard voorwerp in zijn nek werd geslagen. Toen de man zich omdraaide zag hij twee overvallers staan, waarvan één een vuurwapen in zijn hand had. De overvallers wilden de sleutel van de kluis. Deze had de medewerker echter niet en hij moest op een stoel gaan zitten.

De daders probeerden zelf de kluis te openen, maar toen dit niet lukte werd de medewerker meegenomen naar de winkel waar hij achter de toonbank moest gaan zitten. Op enig moment hoorde de medewerker niets meer en concludeerde dat de overvallers weg moesten zijn gegaan.

De daders waren circa, 18 à 19 jaar oud, 1.70 tot 1.75 lang en spraken goed Nederlands. Beiden waren in het zwart gekleed.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die op deze ochtend op of in de omgeving van het Oudorperplein iets verdachts hebben gezien. Ook mensen die anderszins informatie hebben over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met politie Noord-Holland Noord, recherche Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).