Ingezonden persbericht


20ste editie Metropolis festival

Op 6 juli is het weer zover, dan vindt de 20ste editie van het vernieuwende festival Metropolis plaats in het Zuiderpark te Rotterdam. De hele dag staat het park in het teken van de nationale en internationale veel belovende en opkomende acts.

METROPOLIS PRESENTEERT
I.s.m. stichting Live @ Nighttown en Rock 'n Roll Highschool presenteert Metropolis op zaterdag 26 april de line-up van het festival in en rondom een uniek architectonisch object in het NAI. Tijdens Metropolis presenteert wordt ook een muzikaal voorproefje gegeven door een deel van de artiesten die ook op 6 juli in het Zuiderpark zullen spelen.

Chrome Hoof (GB)
De eerste band die wij bekend kunnen maken voor het Metropolis Festival is Chrome Hoof. De opvallende kleding van de band Chrome Hoof (GB) zal het grote architectonische object in de grote zaal nog extra glans geven. De bizarre mix van spacy electro-metal van Chrome Hoof draagt bij aan de bijzondere sfeer in de grote zaal. Zij spelen ook tijdens Metropolis presenteert

En verder...
Het architectonische object in het NAI is gemaakt door Wiel Aerts Architects. Het is een groot bizar object waar je doorheen en omheen kan lopen en van waaruit je de verschillende artiesten op het podium kan bekijken. In de kleine zaal, het auditorium, krijgt locaal talent de kans om zich te presenteren, te laten zien en horen waarom zij door de programmeurs zijn toegevoegd aan de line-up van het Metropolis Festival. Zoals een buitenfestival beaamd hebben wij ook een overdekte 'weide' waar iedereen even bij kan komen en genieten van zijn drankje. Dit alles wordt muzikaal aan elkaar gedraaid door DJ's die ook na afloop van de optredens ervoor zorgen dat de beentjes van de vloer gaan. De presentatie ligt in handen van de altijd goed geklede Jakhals Sjoerd.

Behalve het muzikale voorproefje is er deze avond ook op andere gebieden te genieten van een hoge dosis festival-spirit. Zo kun je jouw oude paar schoenen meenemen om die te laten pimpen door een jonge getalenteerde ontwerper.

Metropolis Presenteert
Datum: zaterdag 26 april
Locatie: NAI, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam.
Aanvang: 21.00 uur
Deuren open: 20.00 uur
Entree: ¤ 10,-

METROPOLIS FESTIVAL
De programmeurs zijn op zoek naar de vernieuwende acts die binnenkort niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse muziekscene. In het verleden heeft Metropolis zich op dat gebied al bewezen door acts als Smashing Pumpkins, The Prodigy, Kula Shaker, Wu Tang Clan, Train, The Strokes, Interpol, The Killers, Pete and the Pirates, Moke en Kubus & Bang Bang te programmeren voor zij waren doorgebroken.

Metropolis Festival
zondag 6 juli 2008
Zuiderpark, Rotterdam
www.metropolisfestival.nl

Het Metropolis Festival wordt mede mogelijk gemaakt dankzij: Rotterdam Festivals, Dienst Kunst en Cultuur, NFPK, Grolsch.