Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ZOMERVAKANTIE IN DIERENRIJK: OLIFANTEN, MUZIEKSHOWS EN ZOOLYMPICS

Drie olifanten nemen intrek in groot olifantenverblijf in Nuenen

Nuenen, dinsdag 17 juni 2008 - Nadat het park vorig jaar al over de grenzen van Europa keek door het huisvesten van Siberische tijgers, voegt Dierenrijk in juli drie olifanten aan de dierencollectie van het park toe. Het gaat om een drietal mannetjesolifanten van vier, vijf en zes jaar oud. Deze Indische olifanten wegen ongeveer 2.000 kilo en krijgen een verblijf van 12.000 vierkante meter dat bestaat uit een binnen- en buitengedeelte. Naast deze olifanten is reeds een kameel toegevoegd en nemen ook gibbons hun intrek in Dierenrijk. Ook staan er muziekshows van Djumbo, Henkie, KUS en Bas & Moes op de agenda evenals de Zoolympics.

Het gaat goed met Dierenrijk in Nuenen. Het park ontving in de eerste maanden van het nieuwe jaar meer bezoekers dan in dezelfde periode in 2007. Ook van de zomermaanden heeft het groeiende park hoge verwachtingen. Bezoekers komen vanaf medio juli drie flinke Indische olifanten tegen langs de wandelroute van het park evenals de andere nieuwkomers, gibbons en een kameel. Op zondag 6 juli, als de olifanten nog niet in Dierenrijk zijn, organiseert het park een feestelijke housewarming van 14.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen dan eenmalig in de gloednieuwe olifantenstal 'rondsnuffelen'. Een dierverzorger geeft aldaar uitleg over het verblijf en de verzorging van de drie enorme dieren.

Djumbo, Henkie, KUS en Bas & Moes
Naast dieren vormen ook een viertal muziekshows deze zomer publiekstrekkers. Nadat de populaire meiden van Djumbo op zondag 27 juli het spits afbijten, volgt op zondag 3 augustus een show van Henkie (bekend van 'Lief klein konijntje'). Op zondag 10 augustus staat een optreden van KUS (bekend van onder meer 'Lekker ding' en 'KUS gaat los!') op de agenda. Tenslotte volgt op zondag 17 augustus een muzikale show van 'ZOOP'-acteurs Bas & Moes. De shows vinden plaats op het plein bij restaurant de Brabantse Hoeve.

Zoolympics
Bijna tegelijkertijd met de Olympische Spelen in China organiseert Dierenrijk in juli en augustus de Zoolympics. Samen met 'berberaap' Pico en 'ijsbeer' Sven kunnen kinderen hun sportieve kennis en vaardigheden op de proef stellen. Dat doen kinderen door te testen of zij net zo ver kunnen springen als een tijger of te ontdekken hoe sterk een ijsbeer is. Dierenrijk is in juli en augustus dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur.
---