Ingezonden persbericht


----------

PERSBERICHT

Woensdag 25 juni, 2008

POP UP-podium op Metropolis Festival vormt afspiegeling van Rotterdams podiumaanbod.

De vier Rotterdamse poppodia Baroeg, Rotown, WaterFront en WORM presenteren zich onder de naam POP UP op het Metropolis Festival. POP UP is de centrale en zeer herkenbare noemer die staat voor het brede, kwalitatieve popaanbod in Rotterdam. Het programma op het POP UP-podium is zo divers als de podia zelf zijn. Zo zijn er optredens van o.a. Kania Tieffer met haar electropop, breakcore van FFF en de psychobilly van Cenobites.

Optredende acts op het POP UP-podium:

STÖMA NL (ROTOWN)
Eigenzinnig. Zo kun je Stöma het beste omschrijven. Muzikale grenzen worden verkend, balancerend tussen punk, funk en improvisatie. Haar invloeden rijken van Red Hot Chili Peppers tot en met Captain Beefheart, maar staan tegelijkertijd haar unieke identiteit niet in de weg. Gewapend met slechts een basgitaar, drums en de nodige effecten staat Stöma garant voor een dynamische en uitzonderlijk intense live ervaring.

KANIA TIEFFER BE (WORM)
Deze productieve Brusselse meid is een ster in het maken van lo-fi electropop hits met beats, gitaar en mini keyboards. Ze komt oorspronkelijk uit Strasbourg en de 'Belgian meaning of life' is haar grootste inspiratiebron. In 2007 begon ze haar eigen label Uhh Records, en bracht ze haar debuut uit op het populaire Wwilko records.

MARUOSA JP (WORM)
Merzbow who? Maruosa, afkomstig uit Osaka, staat voor de meest waanzinnige grindcore afsplitsing van het noise en break/speedcore genre. In korte stukken verpakt hij split-second samples van grindcore bands als Anal Cunt. Maruosa vormt samen met Bong-ra tevens het cybergrind project Deathstorm en runt daarnaast het Japanse breakcore label Renda.

TOXOCARA NL (BAROEG)
Deze death metal band, opgericht in 2004 door leden van onder andere Prostitute Disfigurement en The Monolith Deathcult, heeft in hun vrij korte bestaan al enkele hoogtepunten gezien. Zo stonden ze reeds op het London Deathfest en Neurotic Deathfest. Met het nieuwe album The Great Rebellious zal elke death metal fan aan zijn trekken komen.

THE FRINGE NL (WATERFRONT)
Op de vraag in welk hokje The Fringe thuishoort, is geen eenduidig antwoord te vinden: geen pure hiphop, maar wel dikke breakbeats, elektro baslijnen, en invloeden uit stromingen als Baile Funk en Miami Bass. De sound neigt misschien nog het meest naar een clash tussen hiphop en elektro.

CENOBITES NL (BAROEG)
Deze gezellige vetkuiven zijn een vaste waarde in de Rotterdamse underground scene. Gewapend met een contrabas, opzwepende ritmes en een ferme dosis energie zijn deze gasten tegen elk publiek opgewassen. Niet alleen in Nederland maar ook ver daar buiten is deze psychobilly band een graag geziene gast. Cenobites staan garant voor een feestje!

FFF NL (WATERFRONT)
Al vanaf het begin der dagen is Tommy de Roos, bekend als FFF, voorloper en promotor van breakcore in Nederland, van eigen producties tot livesets, FFF bevindt zich op eenzame hoogte. FFF bracht afgelopen jaar nog een geweldige 12" uit op het Engelse toplabel Planet Mu en heeft daarnaast al half Europa op stelten gezet en zal dat vandaag doen met het Zuiderpark.

Metropolis Festival
Datum: zondag 6 juli 2008
Aanvang: 13.00 uur
Locatie: Zuiderpark, Rotterdam (naast Ahoy)
www.metropolisfestival.nl

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (medewerker communicatie)
valesca@waterfront.nl / 010-2010980

Els van der Vorm (medewerker communicatie)
els@waterfront.nl
aanwezig op: di / do

----------

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
valesca@waterfront.nl http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op ma/ di/ wo/ do aanwezig op kantoor)