Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

Haarlem, 4 juli 2008

PERSBERICHT

Embargo tot zondag 6 juli 14.00 uur

Wim Oos terhof en Jules de Pierre opgenomen in de Ere-galerij van het Nederlands Honkbal en Softbal Museum.

Tijdens de Haarlemse Honkbal Week in het Pim Mulier stadion te Haarlem zal zondag 6 juli de officiële benoeming plaatsvinden van Wim Oosterhof en Jules de Pierre in de Eregalerij van het Honkbal en Softbal Museum.
In de Eregalerij worden personen benoemd die voor het softbal en of honkbal in Nederland veel hebben betekend. De Eregalerij bevindt zich in het museum dat is gevestigd in het Pim Mulier honkbalstadion. De benoeming van de heren Oosterhof en De Pierre is gebaseerd op hun vele verdiensten vooral op organisatorisch gebied.
Wim Oosterhof heeft in de jaren `60 als voorzitter van de softbalbond (NASB) het Nederlandse softbal op de internationale kaart gezet.
Na de fusie met de honkbalbond is hij binnen de KNBSB zowel bij nationale als bij internationale honkbalevenementen organisatorisch betrokken geweest. Jules de Pierre heeft als bestuurslid van de KNBSB vele functies bekleed, maar ook internationaal werden zijn capaciteiten onderkend.
Hij is in diverse internationale honkbal organisaties actief geweest (IBAF, CEB) en is door de voorzitter van het NOC*NSF benoemd als een van de persoonlijke adviseurs. Beide heren zijn erelid van de KNBSB.


Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond