VVD


6-7-2008


Van Baalen voor de vrijheid en met ambitie kandidaat VVD-lijsttrekker Europa

VVD-Tweede-Kamerlid Hans van Baalen stelt zich met ambitie kandidaat voor het lijsttrekkerschap van zijn partij bij de Europese verkiezingen in juni 2009.

Hans van Baalen, woordvoerder Buitenlandse Zaken en aanstaand president van de Liberale Internationale, is daartoe door veel actieve VVD'ers aangemoedigd. Hij heeft de steun van, onder andere, oud-Eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister van Defensie en huidig Tweede-Kamerlid Henk Kamp en de zittende Europarlementariërs Jeanine Hennis-Plasschaert en VVD-delegatieleider Jules Maaten. In september en oktober aanstaande houdt de VVD voorverkiezingen voor het lijsttrekkerschap voor het Europees Parlement. Oud-campagneleider Van Baalen wil een faire en energieke strijd voeren, die de VVD sterker maakt.

Hans van Baalen wil, na bijna 10 jaar lidmaatschap van de Tweede Kamer, er alles aan doen om voor de VVD bij de Europese verkiezingen een goed resultaat te behalen. Het zijn de eerste landelijke verkiezingen sinds november 2006. De VVD moet de slag om Brussel winnen.

Hans van Baalen zal zich met hartstocht inzetten voor de vrijheid. Een vrije markt zorgt voor meer welvaart voor burgers en bedrijven. Dat is juist voor een handelsland als Nederland van vitaal belang. De vrijheid van meningsuiting van zelfstandige burgers moet worden verdedigd. Onze vrijheden en burgerrechten staan onder druk. Vrijheid en een strenge handhaving van de wet zijn de twee kanten van de liberale medaille. Grensoverschrijdende misdaad, illegale immigratie en internationaal terrorisme moeten omwille van de vrijheid hard worden aangepakt. Dat gaat niet zonder Europese samenwerking op gebieden als justitie, politie en defensie. Op de meeste andere terreinen ligt het voortouw bij de lidstaten.

Nationale parlementen en het Europees Parlement moeten nauwer gaan samenwerken. De VVD kan de burger in Nederland alleen dienen wanneer de liberale fracties in de Eerste en Tweede Kamer en in het Europees Parlement als één team samenwerken. Van Baalen ziet dat als zijn grootste uitdaging.

Hans van Baalen wil, wanneer gekozen, een zichtbare Nederlandse volksvertegenwoordiger in Brussel zijn. De kiezer zit in Nederland. Daarom blijft Van Baalen actief deelnemen aan de discussie in de VVD en het publiek debat in Nederland. "Mijn woonplaats blijft Den Haag, mijn bureau verhuist naar Brussel. Met ambitie zal ik mij voor een sterk Nederland in een sterk en vrij Europa inzetten".

zondag 6 juli 2008