Gemeente Arcen en Velden



De "Niederrheinischer Radwandertag"

Zondag 6 juli 2008 vindt vanaf 10 uur de 17e `Niederrheinischer Radwandertag' plaats. De Niederrheinischer Radwandertag is een grensoverschrijdend fietsevenement, dat jaarlijks op de eerste zondag in juli georganiseerd wordt. Een internationaal evenement tussen Rijn en Maas voor de hele familie. Vanuit 73 plaatsen in het Nederlands-Duitse grensgebied kunt u starten en een grensoverschrijdende fietstocht maken. De routes variëren in lengte en voeren u langs de mooiste plekjes van Noord- en Midden-Limburg en de aangrenzende `Niederrhein'-regio. Deelname is gratis!

Ook dit jaar stappen de `Niederrheiner' en Nederlanders samen op de fiets (zowel in 2007 als 2006 waren er 27.000 deelnemers). Er is een ruime keuze aan routes. In totaal worden er door de diverse lokale toeristische organisaties en de ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club) 63 schitterende routes uitgestippeld. Voor kinderen zijn er dit jaar speciale kinderroutes uitgezet. Voor de minder getrainde fietsers zijn er routes met een lengte van 30 kilometer. Wie vaker op het `stalen ros' rondtoert, kan kiezen uit routes met een lengte tot 70 kilometer. Alle routes zijn op meerdere plaatsen met elkaar verbonden, zodat er voor de goed getrainde toerrijders tochten van meer dan 100 kilometer te maken zijn. De routes leiden zowel door Noord- en Midden-Limburg als de aangrenzende Duitse `Niederrhein'-regio, hierdoor is het heel eenvoudig om de fietstocht een internationaal tintje te geven. Denk daarom ook aan uw paspoort of toeristenkaart!

In Noord- en Midden-Limburg kan op 11 plaatsen de startkaart afgehaald worden (verder ook in Montferland, Millingen aan de Rijn, beide Gelderland, en Onderbanken in Zuid-Limburg). Vanaf deze startpunten voeren de routes u door Nederland en naar Duitsland. Onderweg zijn er tal van activiteiten georganiseerd. Behalve bij iedere startlocatie de tombola met mooie prijzen, zoals cadeaubonnen en fietsen, zijn er drankjes en hapjes verkrijgbaar en zorgt livemuziek voor de vrolijke noot. Voor jong en oud een uniek fietsevenement door een grenze(n)loos `groene' regio. Kijk op www.krefeld.de/radwandertag voor meer informatie of bezoek uw lokale VVV-winkel.

De startplaatsen in Noord- en Midden-Limburg zijn: Arcen (Graanbranderij `De IJsvogel'); Echt (VVV/De Plats); Gennep (Markt); Montfort (Café `Le Village Biej de Vogel');Offenbeek (Kerkplein); Plasmolen
(Restaurant `De Pannekoekenbakker'); Roermond (Markt); Swalmen (Markt); Venlo (VVV/Nieuwstraat); Vlodrop (Café `De Roerhal'); Well (Café Onder de Linden).

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lilion van Mierlo/Regio Noord- en Midden-Limburg, afdeling CBO. Telefoon 06-24525743 of via e-mail nrwt.lvanmierlo@hotmail.com).
---