Ingezonden persbericht

Fatamorgana in Opoeteren

De VZW OLS 2008 doet een oproep aan de inwoners van Opoeteren om van Opoeteren een heus OLS-dorp te maken.

De afgelopen weken hebben al heel wat inwoners een OLS-vlag besteld. De vlaggen zijn klaar en zullen één van de volgende dagen aan de inwoners worden bezorgd. Maar ook de handelszaken dragen hun steentje bij. Etalages veranderen in OLS-etalages en bij de plaatselijke bakker kan je terecht voor een echte OLS-taart met bosbessen natuurlijk en voorzien van het OLS-logo. In de plaatselijke bloemenwinkel prijkt dan weer het OLS-boeket.

Ook de kleintjes van de kinderopvang "Robbedoes" zijn in de ban van het Oud Limburgs Schuttersfeest. Zij hebben samen met hun begeleidsters de ramen mogen schilderen van de opvang. Met hun kleine vingertjes hebben ze alle bölkes op de harken geschilderd.
Toch doen we aan alle inwoners nogmaals een oproep om hun straat of plein in functie van het OLS te versieren. Wij hopen dat we op 6 juli kunnen zeggen: " De ster is binnen"
Later zal een OLS-wandeling ingericht worden langs de mooiste plekjes

Het is prachtig om te zien hoe de mensen van één dorp meeleven met het OLS en samen hier een unieke gebeurtenis van trachten te maken. Het staat nu al vast dat het organiseren van het OLS een rijkdom is voor de gemeenschap en het dorpsgevoel.