Ingezonden persbericht

2 juli 2008 persbericht nr. 08

Komende zondag 6 juli Metropolis Festival

De complete line up

AC Berkheimer (NL); Aux Raus (NL); Black Box Revelation (BE); Blaudzun (NL); Blaxtar (NL); Blood Red Shoes (UK); Bonne Aparte (NL); Cenobites (NL); Charly & Gallus (NL); Concrete (NL); Cypher (NL); Devotchka (US); Dissonant Nation (FR); Emmy The Great (UK); Extra Golden (KE/US); FFF (NL); Friska Viljor (SE); Giovanca (NL); GMB (NL); Good Dog Happy Man (NL); Harry Merry & The Must (NL); Hit Me TV (NL); Jeremy's (NL); Joe Lean & The Jing Jang Jong (UK); Kania Tieffer (BE); Kleine Jay & Cartes (NL); Maruosa (JP) Murder By Death (US); Nicad (NL); O'Death (US); Road Sign (NL); School of Language (UK); South Central (UK); Stoma (NL); The Death Letters (NL); The Disciplines (NO); The Fringe (NL); The New Shining (NL); The Virgins (US); Toxocara (NL); Triggerfinger (BE); Typhoon (NL); Voicst (NL)

Aux Raus vervangt XX Teens

We hebben helaas slecht nieuws: Wegens familie-omstandigheden heeft XX Teens het optreden op Metropolis Festival af moeten zeggen. Maar niet getreurd, de vervanger Aux Raus zorgt voor minstens net zo'n groot feest. Deze Amterdamse gabber-punkers stonden in april te spelen op Metropolis Presenteert. In het Zuiderpark zal het duo de Workers Stage en al haar publiek even goed wakker schudden.

Nieuw op Metropolis: PopUp Podium

Er is nog een podium toegevoegd aan het programma van Metropolis. De programmering van het PopUp Podium is volledig in handen van de poppodia Rotown, Watt, Worm, Baroeg en Waterfront. De line-up van dit podium is Stoma (NL, Punk/funk); Kania Tieffer (BE, Electropop), Maruosa (JP, Grindcore), Toxocara (NL, Deathmetal), The Fringe (NL, Electro/Hiphop), Cenobites (NL, Psychobilly), FFF (NL, Breakcore).

Officiele Metropolis Afterparty

Na het festival is er traditiegetrouw een spannende en verassende afterparty gepland. Net zoals vorig jaar vindt deze afterparty plaats in Rotown, Nieuwe Binnenweg 17-19. Ook daar is de entrée gratis, iedereen is welkom!
Wat het programma is voor de afterparty wordt pas de dag zelf bekend. Wat we wel al kunnen voorspellen is dat er veel originele plannen bekokstoofd zullen worden in het Zuiderpark. En daar mogen wij tijdens de afterparty van genieten!

Jeremy's en X-Perience winnaar Road Sign

Jeremy's uit Kampen maken poppie punk met een hoog meezinggehalte. Deze band uit Kampen speelt 6 juli op het Oogst podium in het Zuiderpark
MTR X-Perience, de Metropolis talentenjacht, is gewonnen door de jonge heavy-rockers van Road Sign. De winnaars uit de voorronde rock lieten de andere finalisten achter zich door iedereen uit Waterfront weg te blazen met hun goed in elkaar stekende nummers.

Gras verdwenen uit Zuiderpark

Sommigen van jullie zijn er misschien al mee in aanraking gekomen: Stukjes gras uit het Zuiderpark in een bloempotje. In het perkje steekt een speciale Metropolis ansichtkaart met daarop de vraag het gras terug te brengen naar het Zuiderpark op 6 juli. In ruil voor het retourneren van het gras, maakt men kans op een speciale Metropolis prijs.
Deze actie is onderdeel van het promotieplan rondom Metropolis. Met als hoogtepunt komende vrijdag 4 juli. Dan vindt er op Rotterdam Centraal in de avondspits iets heel bijzonders plaats.

Hit Me TV op Rotterdam Centraal

Dit jaar zijn Hit Me TV en Metropolis grote vrienden. De band staat Metropolis bij in de guerilla actie die plaats vindt op Rotterdam Centraal. Vrijdag 4 juli tussen 15 en 17 uur speelt de band een akoestische set op het winkelpleintje aan de centrumkant van de passagierstunnel van het NS station. Dit alles in het kader van de twintigste verjaardag van Metropolis Festival. De actie is speciaal bedoeld voor reizigers die op dat moment gebruik maken van het station, maar ander publiek is natuurlijk ook van harte welkom.
De populaire band Hit Me TV staat op zondag 6 juli ook nog op het Oogst podium in het Zuiderpark.

Metropolis Festival
zondag 6 juli 2008
Zuiderpark, Rotterdam
www.metropolisfestival.nl

Het Metropolis Festival wordt mede mogelijk gemaakt dankzij:
Rotterdam Festivals, Dienst Kunst en Cultuur, Thuiskopie fonds, NFPK, Grolsch, Pact op Zuid, OBR, Norma Fonds, Vestia, Mascotte, Zuid-Hollandse Popunie en Coca Cola.

Het Metropolis Festival is een onderdeel van de Rotterdamse Zomerfestivals.