Ingezonden persbericht

Hilversum, 6 juli 2008

SPUITEN EN SLIKKEN PORTAL VANAF NU ONLINE!

De eerste aflevering van de Spuiten en Slikken Zomertour is zojuist begonnen bij BNN op 3. Voor iedereen die wil meepraten over de onderwerpen in het programma is er goed nieuws: de nieuwe interactieve website van Spuiten en Slikken gaat op dit moment live! Op de portal spuitenenslikken.bnn.nl kunnen jongeren terecht voor alles wat te maken heeft met seks en drugs. Verwacht van BNN geen saaie en droge infosite; voor de Spuiten en Slikken-portal leveren jongeren zelf voor een groot deel de informatie aan. Dus iedereen die info wil zoeken of delen over bijvoorbeeld tongzoenen en cocaïne gaat vanaf nu naar spuitenenslikken.bnn.nl.

Het hart van de site wordt gevormd door een Wiki over seks en drugs. Naast feitelijke beschrijvingen van bijvoorbeeld LSD worden in de Wiki ook alle ervaringen van jongeren opgenomen. Nadat bezoekers hun eigen profiel hebben aangemaakt kunnen ze meeschrijven aan de Wiki, een weblog starten, discussiëren op het forum en foto's uploaden en koppelen aan alle onderdelen. De gebruikers van de site bepalen zo zelf de inhoud en het uiterlijk van de portal. Natuurlijk ontbreekt een selectie van clips en fragmenten van zes seizoenen Spuiten en Slikken niet.

De opzet van de site is het resultaat van een samenwerking tussen BNN en Menna Laura Meijer. Zij is de bedenkster en maker van de serie "Sexy", die afgelopen jaar door de VPRO werd uitgezonden. Berend Jan Verheijen, Hoofd Nieuwe Media BNN: 'Spuiten en Slikken is een succesvol en goed gewaardeerd programma op TV. Het werd dan ook hoog tijd dat er een grootse website aan werd gekoppeld, waarop jongeren op een eerlijke en open manier aan informatie over seks en drugs kunnen komen en ervaringen met elkaar kunnen delen.'