Persbericht 08-016

Bank van de Nederlandse Antillen komt met nieuwe emissies ten laste van het eilandgebied CuraÇao

Willemstad Donderdag 10 juli 2008 zullen er twee obligatie-emissies ten laste van het Eilandgebied Curaçao zijn. Deze betreffen een 4,75% lening met een looptijd van drie jaar en een 5,50% lening met een looptijd van zeven jaar, beide met een halfjaarlijkse coupon. De leningen worden in eerste instantie uitgegeven ter herfinanciering van een vervallende obligatie van nominaal NAf. 18.513.073,75 inclusief interest.

Tot en met maandag 7 juli 2008 tot 10:00 uur kan bij alle commerciële banken worden ingeschreven op deze leningen. Inschrijving geschiedt volgens het reeds bekende tendersysteem waarbij de inschrijver aangeeft voor welk bedrag hij in welk lening wenst deel te nemen en tegen welke koers, om zodoende aan te geven welk rendement hij nastreeft met de waardepapieren. Na de sluiting van de inschrijving zal, zoals gebruikelijk, door de Bank van de Nederlandse Antillen als agent van het eilandgebied Curaçao de uitgiftekoers worden bekend gemaakt. Inschrijvers die tegen een hogere koers dan de koers van uitgifte hebben ingeschreven, krijgen volledige toewijzing. Inschrijvers die hebben ingeschreven tegen een koers gelijk aan de koers van uitgifte, krijgen de resterende schuldbewijzen toegekend tot dat het bedrag van uitgifte is bereikt.

De looptijden van de leningen bedragen respectievelijk drie en zeven jaar, ingaande 10 juli 2008, zijnde de stortingsdatum van beide leningen. Op 10 juli 2011, respectievelijk op 10 juli 2015 zullen de uitstaande bedragen á pari aflosbaar worden
gesteld. De inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar in veelvouden van NAf. 1.000. De benodigde inschrijfformulieren zijn vanaf 3 juli 2008 beschikbaar bij uw commerciële bank en op onze website www.centralbank.an/publications.

Willemstad, 30 juni 2008