Gemeente Tiel


Inloopavond aanleg Cruyff Court Wadenoijenlaan

De gemeente vindt het belangrijk dat de jeugd de mogelijkheid krijgt om te spelen en te sporten. Spelen draagt bij aan een goede ontwikkeling van uw kinderen en bevordert de leefbaarheid van de wijk. Daarom is er in het gemeentelijke beleid veel aandacht voor speelruimte in de wijk. Dankzij de ondersteuning van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden heeft de gemeente de mogelijkheid in Tiel West het trapveldje dat ligt aan de kruising van de Wadenoijenlaan met de Teisterbantlaan op te knappen. Om de bewoners hiervan op de hoogte te brengen, organiseert de gemeente een inloopavond.

Jeugd speelt overal. Thuis, in de directe omgeving van hun huis of op speel- en sportvoorzieningen op andere plekken in de wijk of stad. Door bebouwing, verkeer en diverse andere zaken in de stad wordt de ruimte die geschikt is om te spelen steeds kleiner. Op de kruising van de Wadenoijenlaan met de Teisterbantlaan ligt een trapveldje en de gemeente wil deze vervangen door een kunstgras trapveldje, zoals deze overal in het land worden aangelegd met behulp van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden.

Het veldje is bedoeld voor de jeugd in de wijk en ligt in de openbare ruimte. Daarnaast zullen jaarlijks op dit veldje verschillende activiteiten worden georganiseerd. Voor de organisatie van deze activiteiten zoeken wij de medewerking van de omliggende scholen, de sportverenigingen, de wijkverenigingen en andere organisaties. Hierbij wordt ook rekening gehouden met activiteiten voor kinderen met een fysieke of mentale beperking.

Op maandag 7 juli 2008 organiseert de gemeente Tiel een inloopavond. Deze inloopavond wordt gehouden van 19.30 uur tot 21.00 uur in de kantine van de Betuwe sporthal aan de Wadenoijenlaan. Er is geen vast programma voor de avond. Er zijn medewerkers van de gemeente Tiel en van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden aanwezig om vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom, om op het tijdstip dat u uitkomt even langs te komen en uw vragen te stellen.

Voor meer informatie over de Cruyff Courts kunt u kijken op www.cruyff-foundation.org.

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2008