Waterschap Rivierenland

Informatieavond op 7 juli over uitbreiding zuivering Geldermalsen

Waterschap Rivierenland heeft plannen voor de uitbreiding van capaciteit van de zuiveringinstallatie voor Geldermalsen en omstreken. De zuiveringsinstallatie maakt het het riool- en afvalwater van huishoudens en bedrijven schoon. Het waterschap organiseert hierover een informatieavond op maandag 7 juli in Geldermalsen.

De plannen worden toegelicht op een informatieavond op 7 juli in het gebouw van 's Heeren Loo, De Wieken 7 te Geldermalsen. De bijeenkomst bestaat uit twee delen:

* tussen 18.00 uur en 20.00 uur kunnen belangstellenden vrijblijvend binnenlopen voor meer informatie. Er is dan ruime gelegenheid om persoonlijk vragen te stellen.

* tussen 20.00 uur tot 21.00 uur licht het waterschap de plannen toe in een presentatie. Daarna bestaat gelegenheid om vragen te stellen.

De informatieavond is voor iedereen die belangstelling heeft voor de voorgenomen uitbreiding. Het waterschap geeft uitleg over wat de uitbreiding precies inhoudt en wanneer een en ander uitgevoerd gaat worden.Vooraf aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Waterkwaliteit in de Linge

De zuiveringsinstallatie aan het Trichtse Voetpad te Geldermalsen zuivert het afvalwater van Geldermalsen en een aantal omliggende plaatsen. Het schoongemaakte water gaat naar de Linge. De zuiveringsinstallatie is hiermee een belangrijk instrument om de waterkwaliteit in deze rivier goed te houden.

Meer water schoonmaken

Door de groei van het aantal inwoners en van de bedrijven in Geldermalsen en omgeving groeit ook de hoeveelheid afvalwater die de installatie krijgt te verwerken. Binnen afzienbare tijd zal de capaciteit van de installatie niet meer toereikend zijn om al dit afvalwater goed te kunnen schoonmaken. Bovendien is een deel van de huidige installatie sterk verouderd. Daar komt bij dat de eisen die aan het gezuiverde water worden gesteld strenger worden.

Om deze redenen heeft het waterschap plannen gemaakt om de zuiveringsinstallatie uit te breiden en te moderniseren.

© Waterschap Rivierenland - Proclaimer

Naar boven