Gemeente Gouda


Onderhoud aan kruising Bodegraafsestraatweg- Van Reenensingel (26-6-2008)

Van 7 juli t/m 31 augustus wordt er gewerkt aan de kruising Bodegraafsestraatweg met de Burgemeester van Reenensingel. De kruising wordt opgehoogd en voorzien van een nieuw wegdek. Ook komen er nieuwe verkeerslichten. Het werk is ingepland in de vakantieperiode en verdeeld in drie fases om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Per fase kan het verkeer op de Bodegraafsestraatweg beperkt gebruik maken van de kruising. Voor het verkeer in de richting die niet opengesteld is, zijn de omleidingroutes met borden aangegeven. Dit geldt ook voor fietsers. De oost-west verbinding tussen de Burgemeester van Reenensingel en Goudse Houtsingel blijft gedurende de uitvoering open voor het verkeer in beide richtingen.

Fase 1

Tussen 7 juli en 4 augustus wordt gewerkt op het zuidelijke deel van de kruising. Hierdoor ontstaat er een knip in de noord-zuid verbinding. Verkeer vanuit Reeuwijk kan in deze fase alleen rechtsaf de Burgemeester van Reenensingel op. Verkeer vanuit Goverwelle dat de kruising nadert kan rechtsaf of rechtdoor. Bij de Burgemeester van Reenensingel rijdt u rechtdoor, maar door de rotonde bij de Molenmeesterslag volledig te nemen, kunt u wel via de Goudse Houtsingel rechtsaf naar Reeuwijk.

Volgende fases

Vanaf 4 t/m 24 augustus is het noordelijk deel van de kruising aan de beurt. Bewoners van het noordelijke deel van de Bodegraafsestraatweg en het verkeer uit Reeuwijk dat naar Gouda wil, wordt via de A12 geleid. Buslijn 178 blijft wel rijden. Ook hier geldt dat de oost-west verbinding in twee richtingen open blijft, maar dat je vanaf de Bodegraafsestraatweg vanuit Gouda alleen rechtsaf kunt. Meer informatie over deze fase is te lezen op de website.

Eind augustus wordt het kruispunt 3 dagen helemaal afgesloten. Dan wordt de laatste asfaltlaag aangebracht. Dit geldt ook voor het gedeelte van de Bodegraafsestraatweg tussen de gemeentegrens met Reeuwijk en het Watergraspad. De afsluiting is noodzakelijk om de werkzaamheden goed en veilig uit te voeren. De omleidingroutes zijn met borden aangegeven.

Meer weten?

Op www.gouda.nl/werkaandeweg vindt u actuele informatie en kaartjes van de tijdelijke verkeerssituatie.


---