Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Persbericht
Nr. 28

27 juni 2008

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 7 tot en met 13 juli 2008

Wethouders Harbers en Schrijer presenteren Monitor Veilig Ondernemen 2008

Op maandag 30 juni presenteren de wethouders Mark Harbers (Economie) en Dominic Schrijer (Wijkeconomie) om 15.00 uur de stedelijke Monitor Veilig Ondernemen 2008, in de Haagen-Dazs. IJssalon, Beurstraverse 59-67. In de periode januari - maart 2008 zijn zo'n 6.500 ondernemers in Rotterdam bevraagd over hun gevoel van veiligheid. De wethouders geven een toelichting op de uitkomsten van dit onderzoek. Het onderzoek maakt het mogelijk om op basis van de resultaten samen met ondernemers te zoeken naar mogelijkheden om de veiligheid voor ondernemers in Rotterdam te verbeteren.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Odie van Eupen,

tel. 010 ­ 417 38 35 of 06 ­ 51 07 47 86)

Burgemeester Opstelten verwelkomt deelnemers Internationale Zonta Convention

Burgemeester Ivo Opstelten verwelkomt op maandag 30 juni om 18.30 uur de deelnemer van de Internationale Zonta Convention. De burgemeester begroet circa 2000 Zonta vrouwen tijdens een receptie in de Sint-Laurenskerk aan de Grotekerkplein 27 te Rotterdam. Van 27 tot en met 3 juli vindt in De Doelen de internationale Zonta Convention plaats. De internationale Zonta Convention vindt voor de 59ste keer plaats. Zonta is een wereldwijde vrouwen service en netwerkorganisatie voor goed tot hoogopgeleide vrouwen. Wereldwijd werven zij fondsen om vrouwen waar dan ook ter wereld, op sociaal, economisch, juridisch, onderwijs- en gezondheidskundig gebied te helpen.

(Voor meer informatie: Bestuursdienst Externe Betrekkingen, Ria van den Ende,

tel. 010 ­ 417 28 82)

Wethouder Harbers slaat eerste paal kantoorgebouw Vancouver

Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) slaat op dinsdag 1 juli om 15.00 uur de eerste paal van het kantoorgebouw Vancouver, dat gebouwd wordt op de hoek van de Laan op Zuid ­ Stieltjesstraat op de Kop van Zuid. Het kantoorgebouw wordt ook wel 'Plot A' of 'Locatie Headoffice' genoemd. Het kantoorgebouw is ontworpen door Claus en Kaan architecten. De keuze voor de naam Vancouver volgt in de traditie van naamgeving op de Kop van Zuid: New York, Montevideo, Las Palmas en verwijst naar de mondiale karakter van de Rotterdamse haven. Het kantoorgebouw wordt medio april 2010 opgeleverd.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Odie van Eupen,

tel. 010 ­ 417 38 35 of 06 ­ 51 07 47 86 of OVG projectontwikkeling bv, afdeling communicatie, Amy Oerlemans, tel. 010 ­ 240 03 10)

Wethouder Kaya opent picknick Zonta-vrouwen

Woensdag 2 juli om 13.30 uur spreekt wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) de deelnemers toe van de Zonta Convention Picknick in het Buurtpark van het Oude Westen. De picknick is een van de activiteiten in het kader van de Zonta Convention 2008. Eind juni / begin juli zijn 2000 vrouwen uit 66 landen in Rotterdam om te congresseren over het verbeteren van de rol en positie van vrouwen, waar ook ter wereld. Zeventig vrouwen uit het Oude Westen komen 2 juli in het Buurtpark op bezoek bij de Zonta vrouwen om te discussiëren over emancipatie, participatie en samenleven in de stad.

(Voor meer informatie: Zonta Convention 2008, Ingeborg van 't Hoogerhuijs,

tel. 0180 ­ 59 97 75)

Wethouder Bolsius werpt eerste bal bij de oefeninterland

Nederland-Cuba

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) werpt op woensdag 2 juli om 20.00 uur in het Stadion Neptunus Rotterdam de eerste bal van de oefeninterland tussen de Olympische honkbalteams van Nederland en Cuba. Beide landen zijn geplaatst voor de Olympische Spelen in Beijing 2008. Cuba - regerend wereld- en Olympisch kampioen - is in Nederland voor de deelname aan de Haarlemse Honkbal Week welke op 4 juli begint.

(Voor meer informatie: Rotterdam Topsport, Hans Zoethoutmaar, tel. 010 ­ 497 12 12)

Wethouder Geluk bezoekt The Mall Youth for Christ

Donderdag 3 juli van 10.30 tot 11.30 uur brengt wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) een werkbezoek aan The Mall Youth for Christ, Moerkerkestraat 140 c (Millinxbuurt). Youth for Christ bouwt op deze locatie een leerwerkplaats voor jongeren die niet zelfstandig genoeg zijn om in een 'schoolse' omgeving hun opleiding te voltooien. De jongeren bouwen op dit moment zelf mee aan de inrichting en bekleding van de leerwerkplaats. De officiële opening staat gepland voor begin november.

(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Nina Miezelmoe,

tel. 010 ­ 417 34 10)

Wethouder Harbers opent tentoonstelling 'Drijvende wijken in de Maashaven'

Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) opent op donderdag 3 juli om 11.30 uur de tentoonstelling 'Drijvende wijken in de Maashaven' in de Creative Factory aan de Maashaven Zuid Zijde 2 te Rotterdam. Studenten van de Hogeschool Rotterdam van de opleidingen Civiele Techniek, Ruimtelijke Ordening & Planologie en Vastgoed en makelaardij hebben ontwerpen gemaakt voor een drijvende wijk in de Maashaven. De mogelijkheden en onmogelijkheden van een drijvende wijk worden gepresenteerd in een tentoonstelling in de vorm van maquettes en posterpresentaties. Na de opening spreekt wethouder Harbers tijdens het minisymposium 'Hoe en waarom een drijvende wijk in de Maashaven' over de invulling van de Stadshavens in Rotterdam. Overige deelnemers aan het symposium zijn Maikel de Winter (student Hogeschool Rotterdam), professor Jan Rotman (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Peter van Rooij (Herbiforu).

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst,

Odie van Eupen, tel. 010 ­ 417 38 35 of 06 ­ 51 07 47 86)

Burgemeester Opstelten en wethouders Geluk en Kaya verwelkomen deelnemers modeshow Willem de Kooning Academie

Burgemeester Ivo Opstelten en de wethouders Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) en Orhan Kaya (participatie en cultuur) verwelkomen op donderdag 3 juli om 21.00 uur deelnemers van de modeshow van de Willem de Kooning Academie in de Burgerzaal van het stadhuis. De modeshow is onderdeel van het eindexamen aan de Willem de Kooning Academie. Op de catwalk presteren ruim 15 eindexamenstudenten hun complete collecties. Door de nauwe band met Donghua University in Shanghai zijn ook studenten uit Shanghai aanwezig om een deel van hun collectie tonen. Burgemeester Ivo Opstelten heeft onlangs tijdens zijn reis naar China de internationale design-opleiding van Willem de Kooning Academie en Donghua University geopend. De wethouders Geluk en Kaya zijn onder voorbehoud aanwezig.

(Voor meer informatie: Willem de Kooning Academie, afdeling communicatie,

Jocé Bloks, tel. 06 ­ 41 24 07 54)

Wethouder Schrijer op pad met Amsterdamse delegatie

Op vrijdag 4 juli van 11.00 tot 16.30 uur brengt een Amsterdamse delegatie, waaronder wethouder Tjeerd Herrema (verkeer, vervoer en infrastructuur) een werkbezoek aan Rotterdam. Doel van het bezoek is om een indruk te krijgen van de Rotterdamse aanpak van de Vogelaarwijken en van elkaar te leren. Onlangs hebben beide steden een overeenkomst met het Rijk getekend om deze wijken te verbeteren. De delegatie bestaat naast wethouder Herrema uit Jeroen Broeders (stadsdeel Bos en Lommer), Fatima Elatik (stadsdeel Zeeburg) en vertegenwoordigers van woningbouwcorporaties, welzijn en de Hogeschool van Amsterdam. Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid), portefeuillehouder René Kronenberg van deelgemeente Feijenoord en vertegenwoordigers van woningbouwcorporatie Woning Bedrijf Rotterdam begeleiden de deelnemers tijdens een werkbezoek aan een aantal projecten in Spangen, Katendrecht en de Tarwewijk.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Petra Verheij

tel. 010 ­ 417 26 52 of 06 ­ 51 07 47 91)

Wethouder Karakus slaat eerste paal Goud-Es Laan

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) slaat vrijdag 4 juli om 17.00 uur samen met portefeuillehouder Dick van Dongen (ruimtelijke ordening en volkshuisvesting deelgemeente Overschie) de eerste paal van de woningen aan de Goud-Es Laan. Hiermee start officieel de bouw van 18 vrijstaande villa's en 12 twee-onder-éénkapwoningen in de Vijverbuurt van de nieuwe woonwijk Park Zestienhoven. Een groot park, brede lanen en diepe tuinen, al dan niet aan het water gelegen, geven Park Zestienhoven een groene uitstraling. De ruime opzet van de wijk maakt de bouw van luxe woningen mogelijk.

(Voor meer informatie: Nederlandse Bouw Unie b.v., heer G. Snoeren,

tel. 076 ­ 502 28 88)

Wethouder Kaya opent North Sea Round Town

Cultuurwethouder Orhan Kaya opent op vrijdag 4 juli om 21.00 uur North Sea Round Town in het Doelen café aan het Schouwburgplein. Rondom het North Sea Jazzfestival in Ahoy op 11, 12 en 13 juli zijn er ruim 100 concerten verdeeld over de stad, met daarnaast tentoonstellingen, rondvaarten met live jazz, jazz cruises, film- en videopresentaties.

(Voor meer informatie: North Sea Round Town, Shil Kentin, tel. 010 ­ 412 43 23)

En verder...

spreekt wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijk opvang) maandag 30 juni tijdens de herdenkingsbijeenkomst afschaffing slavernij in de Rehobothkerk, Noordsingel 80/90 Rotterdam. De bijeenkomst is van 19.00 ­ 21.00 uur.

(Voor meer informatie: M. Kortstam, tel. 010 - 265 4978)

noot voor de redactie/