Gemeente Middelburg

Maandag 7 juli start aannemer de Feijter Groep uit Biervliet met de uitbreiding van de begraafplaats aan de Veerseweg in Arnemuiden. Het plangebied (totaal 10.000 m2) is begrensd door de Veerseweg in het westen en de Steigerweg in het zuiden.Â

Op de huidige begraafplaats liggen twee rondgangen waaraan grafkamers liggen. De nieuwe uitbreiding wordt hieraan gekoppeld ter hoogte van de drie dwarspaden. Vanaf de drie dwarspaden komt een rondgaand pad over de uitbreiding. In het midden van de uitbreiding komt een rustpunt, dit is deels een open groene ruimte met gazon en bomen en deels verharde ruimte. Langs de rand komen banken. Rond de uitbreiding komt een nieuwe, hoge beplanting en een sloot. De sloot aan de westzijde van de huidige begraafplaats wordt gedempt. Op de huidige begraafplaats zal een klein strooiveld en een columbarium worden ingericht.

Bij de ingebruikname van de uitbreiding in 2010 zal er in 2 lagen worden begraven. Op de huidige begraafplaats blijft het begraven in één laag bestaan. Voor vragen kunt u terecht bij Dick Sakko van het Ingenieursbureau van de gemeente Middelburg, telefoonnummer is 67 53 13.

De gemeente Middelburg vraagt begrip voor de eventuele overlast tijdens deze werkzaamheden. Tijdens rouwplechtigheden worden er geen werkzaamheden uitgevoerd.