Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Informatiebijeenkomst over inrichtingsplan Spinozapark

Op 7 juli om 19.30 uur in Baroeg aan de Spinozaweg 300.

He t Spinozapark wordt helemaal opnieuw ingericht. Zodat iedereen, jong tot oud, er graag zal komen. Het wordt een park waar meer te doen en te beleven is.Tegelijk kan de bezoeker er blijven genieten van de rust en de ruimte. Wij zijn benieuwd wat de bewoners uit Lombardijen van de plannen voor het nieuwe Spinozapark vinden. Daarom organiseert de deelgemeente op 7 juli een informatiebijeenkomst over het Inrichtingsplan Spinozapark. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in de Baroeg aan de Spinozaweg 300.

Bewonersadvies
De landschapsarchitect zal tijdens deze avond het inrichtingsplan presenteren. Hij heeft zich daarbij laten inspireren door de wensen en ideeën die de bewoners in de afgelopen 4 maanden tijdens het participatietraject naar voren hebben gebracht. Bewoners will en niet alleen een mooi en romantisch park. In het bewonersadvies pleiten zij voor meer kleinschalige activiteiten zodat het park meer in de buurt gaat leven. Het was voor de ontwerper een hele uitdaging om een goede balans te vinden tussen rustige en meer drukke plekken in het park. Daarnaast vinden bewoners het belangrijk dat het park straks ook goed onderhouden gaat worden. Het moet niet alleen mooi worden, maar ook mooi blijven! Tijdens deze avond zal het bewonersadvies officieel aan de deelgemeente worden overhandigd.

Uitwerking van de plannen
Het inrichtingsplan Spinozapark is een inrichtingsplan op hoofdlijnen. De komende periode zal worden benut om de plannen tot op detailniveau uit te werken en aanvullende financiering te regelen. De aanleg van het park gebeurt in verschillende fases. Voor de aanleg van het water en de eerste fase is de financiering geregeld. Naar verwachting zullen de eerste werkzaamheden aan het eind van 2009 van start gaan.