Gemeente Noordwijk

Klimaatmeters voor alle basisscholen

Eén van de klimaatmeters die door de gemeente Noordwijk aan alle basisscholen ter beschikking worden gesteld en door wethouder van Onderwijs Martijn Vroom (CDA) persoonlijk worden afgeleverd, overhandigt hij op maandag 7 juli om 14.00 uur, aan de directeur van de Witte School, de heer Fred van der Woerd.

De gemeente Noordwijk en de GGD Hollands Midden stimuleren het gebruik van de klimaatmeter, die door middel van gekleurde lampjes inzicht geeft in de kwaliteit van de lucht in, bijvoorbeeld, klaslokalen.

Wethouder Vroom: "Een klimaatmeter is een goed hulpmiddel om zelf de luchtkwaliteit in de gaten te houden en indien nodig te verbeteren door, bijvoorbeeld, tijdig een raam open te zetten. Vergeet niet dat slechte binnenlucht, onaangename temperaturen en slechte ventilatie vermoeidheid en hoofdpijn kunnen veroorzaken en verergering van astma en allergieën. Dat kan dan weer de oorzaak zijn van een toename van ziekteverzuim onder leerlingen en leerkrachten, waardoor de leerprestaties minder worden. Kortom, een domino-effect. Redenen genoeg om de klimaatmeter te gebruiken."


---