AutoRai

Suzuki introduceert SX4 met brandstofcel tijdens G8-top

(7/3/2008)
SX4-FCV. Dat is de naam van de door Suzuki Motor Corporation ontwikkelde compacte brandstofcelauto. Suzuki introduceert de auto tijdens de G8-top op het Japanse eiland Hokkaido. De Japanse overheid heeft Suzuki toestemming gegeven de auto te testen op de openbare weg.

De G8 â de zeven rijkste industrielanden plus Rusland â komen van 7 tot en met 9 juli 2008 samen in Japan. Suzukiâs nieuwste brandstofcelauto SX4-FCV is onderdeel van een milieutentoonstelling vlakbij het internationale mediacentrum van de G8-top op Hokkaido.

De SX4-FCV biedt uitstekende rijkwaliteiten dankzij een hoogwaardige brandstofcel van General Motors en een door Suzuki ontwikkelde hogedrukwaterstoftank (700 bar). De goede rijeigenschappen dankt de

SX4-FCV ook aan een compacte condensator die energie opslaat tijdens het remmen. Die opgeslagen energie wordt weer gebruikt, zodat de brandstofcel tijdens het accelereren minder vermogen hoeft te leveren.

Suzuki is van plan de SX4-FCV op de openbare weg in Japan te testen en de resultaten te gebruiken voor verdere ontwikkeling van zijn brandstofceltechniek.

Suzuki ontwikkelt sinds 2001 samen met General Motors brandstofcelautoâs. Tot nu toe zijn er met ministeriële goedkeuring drie kleine brandstofcelautoâs op de openbare weg in Japan getest: de MR Wagon-FCV en de Wagon R-FCV in oktober 2003 en in december 2004 opnieuw de MR Wagon-FCV.