Ingezonden persbericht


Park-line introduceert SMS-parkeren in 18 steden.

Vanaf maandag 7 juli is het mogelijk om door middel van SMS parkeergeld te betalen via de mobiele telefoon, het zogenaamde Park-line SMS-Parkeren. SMS-parkeren is een toevoeging op het al bestaande GSM-parkeren van Park-line, waarbij een parkeeractie wordt gestart en gestopt door middel van een telefoontje. SMS-parkeren start 7 juli in 18 steden in Nederland.

Met Park-line SMS-parkeren start en stop je eenvoudig je parkeeractie door middel van SMS. Zoeken naar kleingeld, lege chipknip, vooraf parkeertijd inschatten, parkeerboetes en parkeerbonnetjes bewaren behoren tot het verleden. Het grote voordeel is tevens dat nooit te veel parkeergeld wordt betaald, want Park-line Parkeren brengt alleen de geparkeerde tijd in rekening. De gang naar de parkeermeter is ook niet meer nodig. De automobilist stuurt simpelweg een SMS om zijn parkeeractie te starten of stoppen. Uiteraard blijft bellen ook nog tot de mogelijkheden behoren.

Park-line is in diverse grote gemeenten te gebruiken waaronder; Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Rotterdam. In alle Park-line steden zal het mogelijk zijn om met SMS te parkeren.

Nieuwe start en stop functionaliteit
Park-line SMS-Parkeren is parkeren en parkeergeld betalen via de mobiele telefoon. Het is een extra toevoeging op het GSM-parkeren. De resultaten op het gebied van GSM-parkeren zijn zeer positief. Inmiddels wordt er in de steden op grote schaal gebruik gemaakt van Park-line Parkeren. Nu is er naast het bellen dus ook de mogelijkheid om te SMS-en. Volgens Tomas Novak, commercieel directeur van Park-line, is het gebruik van Park-line SMS-Parkeren heel simpel: "Je stuurt een SMS met het zonenummer, aangegeven op iedere parkeerautomaat, naar 4111 en je staat geparkeerd. Elke Park-line gebruiker ontvangt een Park-line kaart die achter de voorruit wordt geplaatst. Via een uniek kaartnummer controleert de parkeercontroleur of de auto is aangemeld. Bij het verlaten van de parkeerplaats SMS je "parkeer stop" naar 4111 en dan ben je afgemeld." Vergeten af te melden is bijna niet mogelijk. "Vergeet je een keer af te melden, dan ontvang je standaard een SMS-bericht ter herinnering dat je nog staat geparkeerd en kun je je direct afmelden." licht de heer Novak toe. Met SMS vergroot Park-line de mogelijkheden voor de klant om een parkeeractie te starten en te stoppen. "Uit onderzoek onder onze klanten bleek dat hier behoefte aan was." volgens de heer Novak.

Gemakkelijk, veilig en goedkoop

Park-line SMS-Parkeren heeft een paar belangrijke voordelen, met gebruiksgemak als uitgangspunt. Zo wordt alleen de werkelijk geparkeerde tijd doorberekend (sta je 10 minuten dan betaal je ook 10 minuten). Gepast kleingeld is niet meer nodig, net zo min als het wisselen van geld of het opladen van een chipknip. Ook de gang naar de parkeermeter is overbodig. Met Park-line SMS-parkeren heb je altijd voldoende parkeergeld bij de hand. "Verder worden maandelijks de parkeerkosten automatisch via de bank- of girorekening geïncasseerd. Gebruikers kunnen hun beveiligde Persoonlijke Parkeerpagina op de website van Park-line bezoeken. In één oogopslag heb je een overzicht van alle parkeerkosten. Kortom, gemakkelijk, veilig en goedkoop!", vult de heer Novak enthousiast aan. Voor bedrijven kan deze factuur aan kostenplaatsen worden gekoppeld die overeenstemmen met die in de financiële administratie van het bedrijf.

Informatie
Voor meer informatie over Park-line en Park-line SMS-Parkeren kunt u de website http://www.park-line.nl/ bezoeken. Wilt u ook met Park-line parkeren dan kunt u zich op deze website inschrijven http://Parkline.m8.mailplus.nl/nct2216386/nibaf5TH . ________________

Noot aan de redactie, extra informatie: Tomas Novak, commercieel directeur Park-line, tel. 070 ­ 361 40 91, e-mail: t.novak@park-line.com of pers@park-line.com. Voor het online persbericht ga naar: http://www.park-line.nl/pers u vindt hier ook fotomateriaal van Park-line.

pers@park-line.com