Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (28-08)

04 juli 2008

College 2007

Openbare activiteiten van het college van B&W van 07 tot en met 13 juli 2008

07-07: Burgemeester feliciteert briljanten bruidspaar 07-07: Wethouder Hamerslag reikt certificaten Cool Skool uit 07-07: Burgemeester houdt publieksenquête
08-07: Burgemeester opent veteranencafé
10-07: Wethouders Lewis en Mourik slaan eerste paal nieuw winkelcentrum Maaswijk

Burgemeester feliciteert briljanten bruidspaar
Burgemeester Salet feliciteert maandag 7 juli om 09.30 uur echtpaar Van Eijk-Keemink met hun 65-jarig huwelijk. Meneer en mevrouw Van Eijk zijn op 7 juli 1943 getrouwd in Pernis. Ze hebben een dochter en twee kleindochters.

Wethouder Hamerslag reikt certificaten Cool Skool uit Wethouder Hanneke Hamerslag reikt maandag 7 juli om 16.00 uur certificaten van het project Cool Skool uit aan een aantal jongeren in wijkcentrum Noord aan de Winston Churchilllaan 27. Het project Cool Skool richt zich op voortijdig schoolverlaters en leerlingen die dreigen uit te vallen. Het doel van het project is deze jongeren structuur bieden, hen stimuleren en richtlijnen bieden zodat zij terug naar school gaan om hun startkwalificatie te halen of aan het werk te gaan. De jongeren hebben een training op het gebied van sociale- , taal- en gespreksvaardigheden gehad. Hiernaast hebben zij scholen bezocht en kennis gemaakt met bedrijven.

Burgemeester houdt publieksenquête
Burgemeester Salet houdt maandag 7 juli tussen 14.00 en 15.00 uur publieksenquêtes in de Jan Broekhuishal van het stadhuis. Het doel van de publieksenquête is om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van dienstverlening bij de publieksbalies in het stadhuis en op het Werk- en Zorgplein. De resultaten van de enquête worden gebruikt om de dienstverlening aan inwoners verder te verbeteren.

Burgemeester opent veteranencafé
Burgemeester Salet opent dinsdag 8 juli om 12.30 uur het veteranencafé in café petit-restaurant Ma-Bel op het winkelcentrum `t Plateau in Noord. De eerste ontmoeting vindt plaats direct na de opening, daarna is er een maandelijkse bijeenkomst op iedere laatste dinsdag van de maand, te beginnen op dinsdag 29 juli. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen de veteranen uit Spijkenisse bij elkaar komen.

Wethouders Lewis en Mourik slaan eerste paal nieuw winkelcentrum Maaswijk
Wethouders Marjolijne Lewis en Christel Mourik slaan donderdag 10 juli om 15.00 uur de eerste paal voor het vernieuwde winkelcentrum Maaswijk aan de zuidzijde van het huidige winkelcentrum. De gemeente, Corio Vastgoed Ontwikkeling en Slavenburg hebben een uitbreidingsplan ontwikkeld om het winkelcentrum Maaswijk een positieve impuls te geven.
Interne links
Burgemeester Salet opent Veteranencafé
Gemeente doet onderzoek naar kwaliteit van dienstverlening