Stichting Verwarming & Sanitair stopt met collectieve promotie

07/07/2008 09:30

UNETO - VNI

De Stichting Verwarming & Sanitair heeft met ingang van 1 juli 2008 de collectieve promotie van sanitair vooralsnog stilgelegd.

De basis van het besluit wordt gevormd door het gegeven dat meerdere vooraanstaande fabrikanten in de branche de collectieve promotie niet langer financieel ondersteunen. Daardoor is de Stichting Verwarming & Sanitair geconfronteerd met een beperkte financiële basis voor de uitvoering van het voorgenomen promotionele programma. Het bestuur zal zich beraden over de te voeren strategie in de komende periode.

De collectieve promotie van sanitair werd geïnitieerd op de beurs Installatie in de Jaarbeurs Utrecht in 1988. Vanaf 1990 voerde de Stichting zeer succesvolle campagnes via televisie, advertenties in tijdschriften en dagbladen en met bijzondere projecten als De Ontwerpfabriek die op beurzen bij de introductie een regelrechte sensatie was. De badkamer werd in de afgelopen jaren van een non-issue tot het belangrijkste verbouwingsitem bij consumenten, ruim voor de woonkamer, de keuken en de tuin.

Het bestuur zal de komende maanden overleg voeren met de belanghebbenden en verwacht in het najaar met een definitieve reactie te komen op de ontstane situatie.