Groot Klimmendaal

1000 maal steun via Aanvraag.nl

Voor de 1000^ste keer is een project voor mensen met een handicap financieel ondersteund door het samenwerkingsverband Aanvraag.nl. In Arnhem werd 'nummer 1000' op 1 juli in het zonnetje gezet door de vijf fondsen achter Aanvraag.nl. Rock & Rolstoel Producties ontving toepasselijke cadeaus uit handen van 's werelds beste rolstoeltennister Esther Vergeer.
Aanvraag.nl is een samenwerkingsverband in de goede doelensector tussen het Johanna Kinderfonds, het Revalidatiefonds, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, het VSBfonds en het Skanfonds. Sinds 2001 bieden de fondsen één digitaal loket aan organisaties die zich door middel van projecten inzetten voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een functiebeperking. Samenwerking via de digitale weg leidt tot meer efficiëntie voor aanvragers én de samenwerkende fondsen. Deze vorm van samenwerking tussen fondsen is uniek in Nederland.

Samenwerking tussen fondsen werkt
Na zeven jaar Aanvraag.nl concluderen betrokkenen dat het initiatief werkt. Aanvrager Marieken Peters van Rock & Rolstoel Producties: `Met een digitale aanvraag bereik je vijf fondsen in één keer. Als er interesse is bij de fondsen dan wijzen zij één "penvoerend" fonds aan. Die werkwijze voorkomt dubbel werk voor alle partijen. Het is overzichtelijk, makkelijk en snel. Wij maken al jaren dankbaar gebruik van Aanvraag.nl.' Mechteld van den Beld, directeur van het Revalidatiefonds, geeft aan dat ook de fondsen tevreden zijn: 'Met grote regelmaat komen de vijf fondsen dankzij Aanvraag.nl in contact met nieuwe, goede projecten die ondersteuning verdienen. En samen staan wij sterker, zo kunnen wij meer doen voor meer projecten.'

Het 1000^ste ondersteunde project
Het afgelopen jaar hebben de fondsen gezamenlijk ruim 150 projecten kunnen steunen via Aanvraag.nl. 'En nu is de mijlpaal bereikt van 1000 gehonoreerde aanvragen sinds 2001', aldus Mechteld van den Beld. De stichting Rock & Rolstoel Producties was de gelukkige 'nummer 1000'. Onlangs vroeg men geld aan om de musicalproductie Jungle Boek mogelijk te maken. 'In de avontuurlijke musical spelen jongeren met en zonder beperking naast elkaar. Samen hebben zij een jaar geoefend en eind juni waren de uitvoeringen. Het was één groot feest, voor spelers en publiek', vertelt Marieken Peters.

Esther Vergeer onderbrak haar voorbereidingen op de Paralympics in Peking om cadeaus te overhandigen aan Stichting Rock & Rolstoel Producties. Twee jonge musicalsterren namen trots een grote, ingelijste foto van de musical in ontvangst. De vrijwilligers van Rock & Rolstoel Producties ontvingen een cheque van EUR 1000,-, te besteden aan professionele workshops naar keuze.