PvdA Rotterdam


Nieuws

PvdA-raadsleden overhandigen protest aan UPC

Ma 7 Jul 2008 - Redactie

Turkse gemeenschap protesteert tegen UPC

Vrijdag 4 juli zijn door de PvdA gemeenteraadsleden Zeki Baran en Tunahan Kuzu, samen met de deelraadsleden Serdar Çiçek uit Feijenoord en Nejat Kaya uit IJsselmonde, ruim drieduizend handtekeningen overhandigd aan kabelmaatschappij UPC. Deze actie geeft uiting aan de ongenoegens van veel leden van de Turkse gemeenschap over het verdwijnen van de Turkse zender TRT.int uit het basispakket, waardoor er alleen nog maar betaald naar de zender gekeken kan worden in de toekomst.

Deze actie is een reactie op de woorden van wethouder Kaya, die eerder tijdens de gemeenteraad de tegenstanders van deze stap opriep te protesteren bij UPC. Dit was voor Zeki en Serdar het sein om een handtekeningenactie van verschillende Turkse organisaties te ondersteunen. Eerder was door Serdar Çiçek een motie in de deelraad Feijenoord ingediend waarin het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente gevraagd werd hierover een brief aan UPC te schrijven.

Met 65.000 mensen van Turkse komaf in Rotterdam, waarvan er ongeveer 20.000 in de deelgemeente Feijenoord wonen, is duidelijk dat met deze groep ook in de programmering rekening gehouden moet worden. In een pluriforme samenleving hoort bovendien een pluriform aanbod van TV-zenders.