Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Marleen Altevogt zingt voor Spieren voor Spieren

Marleen Altevogt is 14 jaar. Ze heeft CIDP. Geen reden op bij de pakken neer te zitten. Ze maakte een CD met als titel: Sta er eens bij stil. De opbrengst is voor Spieren voor Spieren.

Marleen maakte de CD 'Sta er eens bij stil'. Ze wil daarmee aandacht vestigen op spierziekten en ze wil geld bijeen brengen voor de stichting Spieren voor Spieren.

Tijdens een vakantie in Zwitserland - ze was toen acht jaar - werd duidelijk dat er iets helemeaal mis was. Ze kon niet goed meer lopen, was heel erg moe en ze had ook pijn. Ze kwam uiteindelijk terecht in het academische ziekenhuis St Radboud in Nijmegen. Daar werd CIDP vastgesteld: (chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie).

Ze maakt al eerder een CD, maar dit keer ziet het er ook allemaal heel profi uit. Goede muziek, mooie opname, verzorgde CD-hoes. "Het lied 'Sta er eens bij stil' moet iedereen, ziek of gezond, horen", zegt moeder Helma. "Als je niet met ziekte geconfronteerd wordt, is het zo gewoon dat je alles maar kunt doen. Toch is het dat niet. Het is goed als mensen zich dat realiseren."

Haar optreden is te zien en te horen op een amateuropname bij AOL. Meer over Marleen kunt u lezen in een berichtje in de Gelderse krant De Stentor.

Iedereen kan de cd voor EUR 10,- bestellen bij Marleen: tel. 0575 570868, of via e-mailadres sta-er-eens-bij-stil@hotmail.com.

07 juli 2008

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400