Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Emmapark, Den Haag

Den Haag, 7 juli 2008

Twee bewoners op tijd door brandweer gered

Den Haag Door nog onbekende oorzaak is vanmorgen rond zes uur brand ontstaan in een woning/kantoor in het Emmapark in Den Haag. Vier bewoners liepen hierbij rookklachten op en zijn vervoerd naar het ziekenhuis.

De brand is ontstaan aan de achterzijde van de begane grond in een kantoorgedeelte. De hete rook die bij de brand vrijkwam had zich razendsnel door het hele pand verspreid.
Een 59 jarige bewoner werd door een voorbijganger uit het souterain gehaald, hij had ernstige rookklachten. Een 27 jarige bewoonster kon zichzelf in veiligheid stellen.

Bij aankomst van de brandweer stonden twee bewoners, een 27 jarige vrouw en een 33 jarige man, op de 1e etage klaar om te springen. Door de hete rook van de begane grond neer te slaan konden de twee bewoners door de brandweer via de ladder worden gered. De brand kon snel worden geblust.

Alle vier de bewoners zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

De achterkamer/kantoorruimte brandde geheel uit. De rest van het pand, souterain, begane grond, 1e- en 2e etage liep ernstige rook- en smeltschade op.

De recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak. De schade bedraagt circa 300.000 euro.