Gemeente Gouda


Goejanverwelledijk permanent buiten spits open voor verkeer (4-7-2008)

De Goejanverwelledijk gaat, gedurende de omleiding van de N228, ook buiten de spits open voor verkeer. Dit hebben de gemeente en provincie besloten na overleg met bewoners en de politie. Het verkeer kon tijdens een proefperiode van een week alleen tijdens de spits gebruik maken van de dijk. Wethouder Harro Janssen (Verkeer): "We weten nu dat er buiten de spitstijden nog te veel verkeer op de omliggende Binnenpolderweg en Van Pruisenlaan rijdt. De politie was geen voorstander van de wisseling. Bovendien leverde de situatie toch erg veel overlast op en soms onveilige situaties. Op de dijk worden nog wel aanvullende maatregelen ten behoeve van de verkeersveiligheid genomen, waaronder borden".

De meest veilige optie

"We moesten kiezen uit twee mogelijkheden die beiden niet optimaal zijn. De Goejanverwelledijk is vrij smal en niet geschikt voor langdurig intensief verkeer. Echter de verkeersdrukte op de Binnenpolderweg en de Wilhelmina van Pruisenlaan leverde teveel onveilige situaties op voor fietsers, voetgangers en direct omwonenden. De keuze viel daarom op een openstelling van de dijk, ook buiten de spits. Zo is de situatie de hele dag hetzelfde en duidelijk voor alle verkeersdeelnemers", aldus de wethouder Janssen. Om de situatie op en rond de dijk zo veilig mogelijk te houden worden fietsers via de Uiterwaardseweg geleid.

Onderhoud aan de N228

De omleidingsroute is deel van de werkzaamheden aan de N228 bij Haastrecht. Deze weg dreigt te verzakken en om dit te voorkomen voert de provincie Zuid-Holland herstelwerk uit. Het wegdeel is van 2 juni tot 1 september 2008 dicht voor al het verkeer. Zodra deze weg weer open is, gaat de zakpaal in de Goejanverwelledijk weer onhoog, net als voorheen.

Meer weten?

Informatie over de werkzaamheden aan de N228 op: www.n228.nl


---