Provincie Utrecht

PS verwerpen motie van wantrouwen tegen gedeputeerde Ekkers

4-7-2008 -

Provinciale steun voor doorstart nieuwbouwproject

Provinciale Staten van Utrecht hebben in de vergadering van vandaag met een ruime meerderheid van stemmen een motie van wantrouwen verworpen tegen gedeputeerde Ekkers. GroenLinks diende deze motie in omdat volgens deze partij door "onjuiste" en "onvolledige informatievoorziening" aan de Staten het politieke vertrouwen is beschadigd.

Aanleiding voor de motie was een voorstel van GS waarmee Provinciale Staten vandaag hebben ingestemd om een doorstart te maken met een nieuw plan voor een nieuw Utrechts Provinciehuis. De lopende voorbereidingen op basis van het oorspronkelijke projectplan uit 2006 zijn op grond van dit PS-besluit vandaag afgeblazen.

"Gele kaart"
Gedeputeerde Ekkers was in de vorige collegeperiode de verantwoordelijke portefeuillehouder voor dit nieuwbouwproject NOVA. In de motie werd ook het functioneren van gedeputeerde Binnekamp aan de orde gesteld, die dit project momenteel in zijn portefeuille heeft. GroenLinks diende in de motie symbolisch een `gele kaart' aan hem uit.

Na stemming in Provinciale Staten stemden uiteindelijk alleen GroenLinks en D66 in met de motie. Alle overige fracties verwierpen het voorstel van GroenLinks.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196