Ministerie van Defensie

ACTUEEL

07-07-2008 09:25

SUCCESVOLLE SPINNINGMARATHON VOOR GOED DOEL

Roland en Peter nemen de cheque in ontvangst. - Foto: Martijn Bronkhorst

Adjudant Peter en opperwachtmeester Roland van de Koninklijke Marechaussee hebben op Kamp Holland tijdens een spinningmarathon ruim zevenduizend dollar opgehaald voor het fonds Kinder Kankervrij (KiKa). Zij stonden 24 uur lang om de beurt op de pedalen van een spinningbike. De laatste zes uur van de marathon legden ze gezamenlijk non-stop af.

De spinningmarathon vond plaats op het terras van de Echos op Kamp Holland en trok veel nieuwsgierigen aan. Zij konden meteen een donatie in een grote ton stoppen. Zaterdagmiddag om zes uur stapten Peter en Roland onder luid applaus af. Zij waren moe en bezweet, maar zeer voldaan. Na een telling van het opgehaalde geld kregen ze uit handen van de commandant van de Taskforce Uruzgan, kolonel Richard van Harskamp, een cheque overhandigd met een totaal bedrag van ruim zevenduizend dollar.

Peter fietst de eerste meters van de spinningmarathon. - Foto: Richard Frigge/AVDD

Het idee voor deze sportieve inzamelingsactie kwam uit de koker van Peter, die tijdens zijn uitzending in Uruzgan wel eens wat âludieksâ wilde doen, met het oog om geld in te zamelen voor een goed doel. Uiteindelijk viel zijn keuze op een spinningmarathon, een regelrechte uitdaging bij temperaturen van boven de veertig graden Celsius.