Politie Groningen

Maandag 7 juli 2008

Provincie Groningen, 07-07-2008

Heiligerlee: beginnend bestuurster zwaar onder invloed

Een 20-jarige automobiliste uit Finsterwolde is zondagavond doorgereden nadat ze op de Provincialeweg in Heiligerlee een lantaarnpaal omver had gereden. Een buurtbewoner zag dit en informeerde de politie. De vrouw was er na de aanrijding vandoor gegaan. Agenten troffen de bestuurster aan in Winschoten. Op de Zuiderveensterweg werd ze langs de kant gezet. Ze was zwaar onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek de beginnend bestuurster 2,7 promille alcohol in haar bloed te hebben.

Veendam: verwarde man dreigt openzetten gaskraan

De politie heeft zondagavond in Veendam een 38-jarige inwoner van de plaats aangehouden. De man was verward en had gedreigd een gaskraan open te zetten in een woning aan de Havenstraat. De politie haalde voor de zekerheid mensen uit enkele woningen die in de omgeving stonden. Nadat agenten met de man hadden gesproken, kwam hij naar buiten. Daar kon hij worden aangehouden. Er bleek geen gaskraan in de woning open te zijn gezet. De man wordt beoordeeld door het zorgkader.

Warffum: aanhoudingen na vernieling station

De politie heeft zondagavond twee inwoners van Winsum aangehouden. De 17-jarige jongen en het 15-jarige meisje worden ervan verdacht op het station van Warffum diverse goederen te hebben vernield. Een getuige zag de vernielingen en belde de politie. De verdachten waren er inmiddels met de trein vandoor gegaan, maar konden worden aangehouden op het station in Warffum. Uit verhoor is gebleken dat er meer personen verantwoordelijk zijn voor de vernielingen. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondagmiddag op diverse plaatsen een
snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Rijksweg : aantal geregistreerde voertuigen 486: aantal overtredingen 134: hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur. Verlengde Hereweg te Groningen, Verlengde Hereweg : aantal geregistreerde voertuigen 764, aantal overtredingen 156, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen 1052, aantal overtredingen 7, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.