Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 07-07-2008

Jongen gewond

NIEUWEGEIN Op de Walnootgaarde is zondag 6 juli een 7-jarige jongen uit Nieuwegein gewond geraakt bij een aanrijding. Omstreeks 19.00 uur reed een 69-jarige man uit Nieuwegein in zijn auto over de Walnootgaarde richting de Batauweg. Plotseling rende er een jongen de weg over tussen geparkeerde autos vandaan. De man kon de jongen niet meer ontwijken en raakte hem. Door de klap belandde de jongen via de motorkap op het wegdek en brak zijn been. Hij is per ambulance, samen met zijn vader, naar het ziekenhuis vervoerd.

Poging inbraak: twee aanhoudingen

VIANEN De politie heeft zondag twee jongens aangehouden op verdenking van een poging van inbraak in een school. Een getuige had omstreeks 17.00 uur gezien dat jongens bij een school aan het Zwanengat een toegangsdeur probeerden te forceren. Gewaarschuwde agenten gingen ter plaatse en stelden in de omgeving een onderzoek in. Op de Gaaspstraat werd een 18-jarige man uit Vianen aangehouden en even later kon ook een 20-jarige Vianees worden aangehouden. De jongemannen zijn verhoord op het politiebureau. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. Er zou nog een derde verachte, een 18-jarige man uit Vianen, in het spel zijn; hij moet nog worden aangehouden.

Aangehouden voor mishandeling

VIANEN Een 21-jarige man uit Tiel is zondagmorgen 6 juli aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 17-jarige jongen uit Nieuwegein.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat iemand op de Bentz Berg mishandeld zou zijn. Agenten spraken een 17-jarige jongen die aangaf dat hij, toen hij een discobus uitstapte, een kopstoot en stompen had gekregen van twee jongens. Met een signalement op zak zochten de agenten in de omgeving naar de verdachten. Ze vonden één van de verdachten, een 21-jarige Tielenaar, in een auto. Hij is aangehouden en ingesloten. Onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet.