Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 07-07-2008

Onder invloed

ABCOUDE Maandagmorgen 7 juli is een 40-jarige bestuurder van een bestelbus, uit Breda, op de Hoogstraat aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. De man werd kort na middernacht, omstreeks 00.10 uur, gecontroleerd en had te veel gedronken. De man vervoerde nog vijf mannen, maar ook zij waren onder invloed van alcohol. De bestuurder is aangehouden en moest ademanalyse ondergaan. De uitslag bedroeg 675 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding onder invloed

MAARSSEN Op de Straatweg heeft zondag 6 juli een aanrijding plaatsgevonden. Een automobilist is aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie de melding dat twee automobilisten ter hoogte van de begraafplaats met elkaar in botsing waren gekomen. Een 43-jarige man uit Maarssen kwam uit de richting van Breukelen en reed richting Maarssen. Een 45-jarige automobiliste uit Utrecht kwam uit tegenover gestelde richting. De vrouw raakte door de aanrijding gewond en is met pijn op de borst per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De man had zijn drie kinderen in de auto zitten; één daarvan had een gekneusde arm door de aanrijding. Ambulancepersoneel heeft haar bekeken, maar ze hoefde niet naar het ziekenhuis.

De politie liet de man blazen en hield hem aan omdat hij onder invloed was. Ademanalyse wees uit dat hij 520 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

MAARSSEN Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie zondag een snelheidscontrole gehouden. Van 14.00 tot 15.30 uur werden 606 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 171 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 83 km/uur. Een aantal bestuurders is staande gehouden en kreeg persoonlijk een bekeuring uitgereikt, de overigen krijgen hun boete thuis gestuurd.