Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 07-07-2008

Rijden met gestolen fiets

DE MEERN- Op maandagochtend werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 00.10 uur zagen agenten een 18-jarige man uit De Meern rijden op een fiets over de Rijksstraatweg. Agenten zagen dat het slot van de fiets was vernield. De fiets werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat deze van diefstal afkomstig was. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Lastige klant

UTRECHT- Op zondagavond werd een man aangehouden nadat hij vernielingen had gepleegd. Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat een man een stoel en tafel had vernield in een horecagelegenheid aan de Oudegracht. Agenten troffen de agressieve 30-jarige man uit Utrecht aan. Hij werd direct aangehouden in ingesloten voor verhoor. De uitbater deed aangifte.

Inbraak in school

UTRECHT- Op zondagochtend werden drie personen aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een school. Agenten gingen omstreeks 10.55 uur ter plaatse aan de Teun de Jagerdreef. Een getuige had gezien dat er werd ingebroken in de school en zij gaf een signalement door. Agenten zagen dat een ruit van de school was vernield en dat in ieder geval een computer was verdwenen. In de omgeving werden drie personen aangetroffen die voldeden aan het opgegeven signalement. De mannen, in de leeftijd van 33 tot 42 jaar uit Utrecht gaven aan van niets te weten. Zij waren echter wel buiten adem en zwaar bezweet. Zij werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Familieruzie

UTRECHT- Op zondag werden een aantal mannen aangehouden na een ruzie. Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden op straat aan de Nijeveldsingel. Ter plaatse stonden enkele tientallen mensen op straat. Op de grond lang een slachtoffer (gegevens nog onbekend) die vertelde geslagen te zijn door een aantal mannen die waren weggereden in een auto. Het slachtoffer werd met vermoedelijk een gebroken jukbeen vervoerd naar het ziekenhuis. De politie ging op zoek naar de verdachten en op de Hoofd Graaflandstraat werden een auto aangetroffen met hierin vijf personen. De personen, in de leeftijd van 25 tot 46 uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het is nog onbekend waarom de man is geslagen en de politie heeft de zaak in onderzoek.