Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk - fietsenproject Winterswijk: zes verdachten  |
|     |aangehouden                                               |
Het Winterswijkse fietsenproject heeft het afgelopen kwartaal weer zes verdachten van diefstal of heling opgeleverd. De verdachten kregen hiervoor een boete.

In de maanden april, mei en juni heeft de politie weer regelmatig gesurveilleerd om grip op eventuele fietsendieven te krijgen. Als eerste werd een inwoner uit Duitsland werd gecontroleerd op een fiets, die even tevoren in Winterswijk was gestolen. De verdachte werd aangehouden.

Tijdens twee afzonderlijke controles viel het agenten op dat zij een jongeman op een fiets zagen zijden waarvan het ringslot ontbreek. De eerste fiets bleek in Amsterdam gestolen te zijn, in het tweede geval bleek de fiets in Winterswijk te zijn gestolen. Hier kon ook de heler worden verhoord.

Bij een onopvallende controle bij de fietsenstalling van het station werden twee jongelui betrapt die een fiets probeerden te stellen. Zij werden aangehouden en verhoord.

De politie in Lichtenvoorde trof een Winterswijkse jongeman met een Winterswijk gestolen fiets. Hij is hierover gehoord.

Door justitie is aan alle verdachten van heling dan wel diefstal een geldboete opgelegd.

Daarnaast zijn er nog diverse gestolen fietsen door de politie aangetroffen en terug bezorgd.

Ondanks deze inspanningen zijn er met name de laatste paar weken de nodige fietsen gestolen. De stationsomgeving is daarbij risicoplek nummer 1.

De politie adviseert altijd en op elke plek de fiets op slot te zetten. Het liefst nog een keer extra met een ringslot aan de vaste wereld. Het plaatsen van een postcode + huisnummer in het frame verhoogt de kans op terugbezorging bij vermissing. Daarbij vragen wij u verdachte situaties, zoals het verplaatsen van afgesloten fietsen direct aan de politie te melden.

Einde bericht


---- --