Gemeente Dalfsen

Landstede Welzijn Lemelerveld bedankt alle vrijwilligers en sponsors!

07-07-2008

De Timmerweek die Landstede Welzijn in Lemelerveld jaarlijks organiseert is maandag 30 juni onder een stralende hemel van start gegaan. Het thema van dit jaar was: " De Dierentuin". Een thema waar de kinderen ruimschoots hun fantasieën en ideeën in kwijt konden. Spelweek groot succes

Omdat de belangstelling voor de timmerweek zo groot was, moesten er nog wel heel wat kinderen teleurgesteld worden die na de sluitingsdatum 13 juni zich nog wilden opgeven.

De spelweek voor alle basisschoolkinderen die van maandag 30 juni t/m vrijdag 4 juli op het terrein van de Scouting "De Verbinding" plaats vond is afgesloten. Landstede Welzijn maakt al enkele jaren dankbaar gebruik van een prima locatie van de Scouting. Tijdens de hele week was de EHBO op het veld aanwezig en gelukkig was het al voldoende met hier en daar een pleistertje te plakken. De hele week was het prachtig timmerweer. Voor drinken werd natuurlijk gezorgd, want "bouwvakkers" lusten tijdens het harde werken wel `n extra slokje.

Ruim 150 kinderen melden zich maandagmorgen aan in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar om met hamer en spijkers aan de slag te gaan. Al om 09.00 uur kwamen de eerste "timmerlieden" al op het veld aan, gewapend met een hamer. Zij hadden er duidelijk zin in! Om de jonge bouwvakkers met het bouwen te assisteren, staan de hele week maar liefst 65 vrijwilligers klaar. Ook nu weer enkele opa's en oma's die met hun kleinkind(eren) een hele week samen gaan timmeren. Toen 14 jaar geleden de timmerweek is opgezet, was de doelstelling om voor de kinderen die niet op vakantie gingen een timmerweek te organiseren. Ouders die wel even met hun kinderen ertussen uit willen maar niet kunnen, omdat vakantie houden financieel niet voor hen is weggelegd. Gelukkig kunnen die kinderen dan de hele week bezig zijn en zich helemaal uitleven en lekker genieten. Er werden weer prachtige bouwwerken gemaakt onder deskundige leiding. Tot en met donderdag kan er getimmerd en geverfd worden van 10 tot 12 uur. Op vrijdag worden de diverse gebouwen afgebroken. Sommige kinderen vinden dat wel heel erg jammer en laten het liever nog de hele vakantie staan.

Net als vorig jaar kregen de kinderen ook nu weer de gelegenheid om naast het timmeren ook iets te gaan knutselen. Er was in het gebouw een knutselhoek gecreëerd. Dat bleek een groot succes te zijn. Uit elk groepje konden er steeds 2 kinderen met het thema bezig. Er waren diverse voorbeelden zoals apen, giraffen etc. waaruit de kinderen konden kiezen. Deze werden eerst mooi gekleurd en dan in elkaar gezet. Een mooie aanvulling voor de wat kleine kinderen die even iets anders willen doen dan timmeren. Op de donderdagavond werd weer zoals gewoonlijk een kijkavond georganiseerd voor familie, buren en andere geïnteresseerden van 18.30 tot 20.00 uur. Ondanks dat het weer die avond iets tegen viel was de belangstelling voor de bouwwerken groot. Deze kijkavond krijgt in de loop van de jaren steeds meer belangstelling en is een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud. Onder het genot van een ijsje of een kopje koffie/thee, lieten de Lemelerveldse "bouwvakkers" in dop, de diverse bouwwerken keuren en bewonderen. Ze waren weer prachtig!

Landstede Welzijn wil ook alle sponsors bedanken die dit jaar weer aan de timmerweek hun medewerking hebben verleend. Elektro-Centrum die de hele week de muziekinstallatie gratis beschikbaar stelde en Zwakenberg die vrijdags alle kinderen en vrijwilligers voorziet van patat. Ook de Rabobank willen wij vermelden. Pekkeriet die de container gratis beschikbaar stelde. Ook alle houtleveranciers bedankt. Dankzij alle sponsors is het mogelijk dat kinderen voor een redelijk prijsje weer een weekje naar harte lust kunnen timmeren. Zonder die steun zou er geen timmerweek georganiseerd kunnen worden.

De organisatoren van de timmerweek willen graag vooral ook alle vrijwilligers bedanken die tijdens de spelweek zich belangeloos hebben ingezet en dat was niet alleen van 10.00 tot 12.00 uur, maar ook thuis werd er nog driftig verder geknutseld om het geheel te verfraaien. De kinderen hebben weer genoten! Alleen met hulp van heel veel vrijwilligers kan er pas samen met de kinderen getimmerd worden en is het mogelijk om zo'n timmerweek te organiseren. De organisatie is ook heel blij dat de laatste jaren steeds meer mannen (opa's) zich als vrijwilliger opgeven. Zij zijn van groot belang om de constructie van de bouwwerken goed in de gaten te houden. Samen bouwen met de kinderen is ook samen genieten. Speciaal willen wij hier ook de jeugd voor hun inzet en creatieve bijdrage bedanken. Door de dans bij de dagopening en de sluiting, de puzzeltocht en het verhaal met verkleedpartij werd het een week om nooit meer te vergeten. De kinderen maar ook de ouders waren dol enthousiast over de timmerweek. Iedereen wordt bedankt die zijn of haar diensten beschikbaar heeft gesteld of tijd heeft gestoken in deze fantastische spelweek.
Onze waardering voor uw hulp tijdens de timmerweek is groot! Het was weer GRANDIOOS!

De organisatoren van de Timmerweek.
Spelweek groot succes
Spelweek groot succes