Gemeente Cromstrijen


Verkeersmaatregelen centrale as Klaaswaal en Numansdorp

(07-07-2008)

Uitwerking motie

De gemeenteraad nam op 25 maart 2008 een motie aan. Hierin vraagt de raad aan het college om binnen 4 maanden te komen met maatregelen die ertoe moeten leiden dat de verkeersoverlast afneemt op de Voorstraat, Burgemeester de Zeeuwstraat en Rijksstraatweg in Numansdorp en de Rijksstraatweg en Molendijk in Klaaswaal. Deze maatregelen vormen een onderdeel van het Gemeentelijk Verkeer- en vervoerplan dat de gemeenteraad naar verwachting in zijn vergadering op 4 november 2008 behandelt.

Eenvoudige maatregelen

Samen met bureau Breijn (voorheen bureau van Kleef) stelde de gemeente een rapport op met mogelijke eenvoudige maatregelen. Hierin stelt de gemeente per straat 2 varianten voor, behalve voor de Voorstraat in Numansdorp. Als aanvulling op het rapport van Breijn stelt de gemeente voor om op het gedeelte Burgemeester de Zeeuwstraat, tussen de Rijksstraatweg en de kruising Wethouder van der Veldenweg - Vlielanderstraat, ook verkeersmaatregelen te treffen in de vorm van een aantal verkeerssluizen (versmallingen).

Ter inzage

Voor zowel Klaaswaal als Numansdorp stelde de gemeente een klankbordgroep samen met daarin vertegenwoordigers van bewoners, ondernemers en belanghebbenden. De gemeente vroeg beide klankbordgroepen te reageren op het rapport van Breijn. Deze reacties, evenals het rapport, liggen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage in het servicecentrum. U kunt dit rapport en de reacties ook downloaden bij Uitwerking motie verkeersmaatregelen centrale as Klaaswaal en Numansdorp

U kunt uw reactie op dit rapport tot 19 juli 2008 per brief of per email aan p.pons@cromstrijen.nl kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders.

Aanpak

Over het rapport, aangevuld met uw reacties en die van de beide klankbordgroepen neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit om het vervolgens ter kennisname aan de gemeenteraad voor te leggen. De gekozen verkeersmaatregelen voert de gemeente eerst uit in een proefopstelling. Op deze wijze kan de gemeente de gevolgen van de maatregelen in kaart brengen en indien nodig aanpassen.

Meer informatie

> Uitwerking motie verkeersmaatregelen centrale as Klaaswaal en Numansdorp http://www.cromstrijen.nl/gcr/webgen.nsf/page?openagent&id=_3E6F0163145553DFC1257473004A9DCB