Persberichten Eemland zuid, 11.05 uur

Utrecht, 07-07-2008

Motorrijder onderuit

LEUSDEN Een motorrijder ging op zondag 6 juli onderuit en raakte gewond.

Rond 14.10 uur reed een 50-jarige motorrijder uit Utrecht met een groepje motorrijders over de Doornseweg. Bij hem achterop zat zijn 46-jarige vrouw. In een bocht raakte de Utrechter een betonnen zijgeleider en kwam ten val. Daarbij brak hij zijn pols. Zijn vrouw liep geen letsel op.

Slingerend over de Rijksweg A1

AMERSFOORT Een automobilist met een slok te veel op werd op zondagochtend 6 juli van de weg gehaald.

Rond 04.55 uur reed een beveiligingsbeambte over de Rijksweg A1. Hij zag dat voor hem een automobilist slingerend reed en kennelijk te veel had gedronken. De beambte belde de politie en bleef zijn positie doorgeven. Agenten gingen ter plaatse en zetten de automobilist, een 39-jarige man uit Zutphen, bij de afslag 13: Amersfoort-Noord aan de kant. Hij bleek inderdaad te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Zutphenaar 440 ug/l, twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Dronkenschap

AMERSFOORT Een jongen werd op zondagochtend 6 juli aangehouden voor openbare dronkenschap en baldadigheid. Ook een maatje van hem werd aangehouden.

Rond 04.55 uur zagen agenten dat een jongen in zwaar beschonken toestand met enkele vrienden over de Westsingel liep en dat zij zich vervelend gedroegen. De agenten verzochten de jongelui geen problemen te veroorzaken en naar huis te gaan. De jongen, 16 jaar oud en afkomstig uit Soest, vond het vervolgens nodig om driemaal hard tegen een winkelpui te slaan. Daarop hielden de agenten hem aan voor openbare dronkenschap en baldadigheid.

Zijn vrienden konden zich daar niet in vinden en bemoeiden zich ermee. Zij werden gevorderd weg te gaan, maar één van hen, een 17-jarige jongen uit Soest, voldeed hier niet aan en werd vervolgens ook aangehouden. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.