Datum: 7 juli 2008

Noordwijk Auto over de kop De politie heeft op vrijdag 4 juli, rond 15.15 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de afrit van de N206 ter hoogte van Noordwijk. Een 44 jarige Noordwijkerhoutse reed over de N206, komende uit de richting van Noordwijkerhout. Zij nam de afslag naar Noordwijk waarbij zij de controle over haar auto verloor. Zij kwam in de berm terecht en probeerde te corrigeren, maar kon niet voorkomen dat de auto over de kop sloeg. De auto kwam uiteindelijk op de linkerzijde tot stilstand. De Noordwijkerhoutse is direct naar het ziekenhuis gebracht.

Noordwijk Mishandeling De politie kreeg op zondag 6 juli, rond 01.10 uur, de melding dat een persoon in een uitgaansgelegenheid aan De Grent mishandeld was. Daarbij was hij mogelijk ook geraakt met een glas. Het slachtoffer, een 16 jarige Katwijker, deed aangifte nadat hij een bezoek had gebracht aan de huisartsenpost. Een 16 jarige Rijnsburger werd aangehouden als verdachte. De verdachte verklaart echter dat er een ruzie ontstond en dat er geduwd was, maar ontkent verdere betrokkenheid. De politie zet het onderzoek voort en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Noordwijk via 0900-8844.

Voorhout Verkeersongeval Zaterdag 5 juli vond om 12.00 uur een verkeersongeval plaats op de Herenstraat. Een 42 jarige vrouw uit Valkenburg stak net voorbij het zebrapad de Herenstraat over waar op dat moment een 36 jarige snorfietser uit Noordwijk kwam aangereden. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw en de snorfietser kwamen ten val waarna de vrouw in eerste instantie bewusteloos bleef liggen. Een getuige, een huisarts, verleende eerste hulp. De Noordwijker en de Valkenburgse werden overgebracht naar het LUMC.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van twee broers, een 21 jarige Leiderdorper en een 24 jarige Leidenaar, op zondag 6 juli. Voorbijgangers zagen omstreeks 01.50 uur een groep vechtende personen waarbij twee mannen, de slachtoffers, meerdere keren werd geschopt. Twee vrienden van hen probeerden de andere groep van ongeveer zeven personen tegen te houden. Een van de getuigen belde de politie waarna de grotere groep personen wegliep. Enkelen van hen liepen richting een zalencentrum. Buiten het centrum werd één verdachte, een 18 jarige Zoetermeerder, aangehouden. De politie doet nader onderzoek.

Leiden Verkeersongeval Een 22 jarige automobiliste uit Den Haag reed op zaterdag 5 juli, rond 23.40 uur, over de Haagweg, komende uit de richting van de Ter Haarkade. Zij verleende op het kruispunt met de Churchilllaan geen voorrang aan de 21 jarige automobilist uit Zoetermeer die van rechts kwam. De man uit Zoetermeer is met nekklachten naar het LUMC gebracht.

Leiden Aanhouding voor diefstal De politie heeft een 32 jarige man uit Albrandswaard aangehouden op verdenking van het stelen van koper uit de flats aan de Marnixstraat. Een politiebiker hoorde op vrijdag 4 juli, rond 22.10 uur, sloopgeluiden uit de leegstaande flats komen en vroeg om assistentie. Op de tweede verdieping troffen de agenten de verdachte aan die nog bezig was koperleidingen van de muur af te breken. De verdachte werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voorschoten Onderzoek naar bedreiging De politie stelt een onderzoek in naar een bedreiging en heeft zaterdag 5 juli rond 03.15 uur vier verdachten van tussen de 17 en 25 jaar aangehouden. Een persoon uit een groep van ongeveer zes personen had een steen gegooid naar een voorbijrijdende automobilist op het Treubplein. De bestuurder was uitgestapt en naar de groep toegelopen, maar werd bedreigd door de personen. De automobilist is hierop snel weggereden en heeft de politie op de hoogte gesteld. Na zoekactie in de omgeving werden de vier verdachten aangehouden. De politie doet nader onderzoek.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na intrappen deur De politie heeft op zaterdag 5 juli, rond 02.30 uur, een 31 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het intrappen van een deur van een winkel aan de Van Nesstraat. Getuigen belden de politie nadat zij een harde klap hadden gehoord. Een van hen kon melden dat er een man daarop was weggelopen. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar een persoon die aan het signalement dat de getuige kon opgeven, voldeed. Op de Jan Nieuwenhuijzenstraat kon de verdachte aangehouden worden. De verdachte is op het politiebureau ingesloten.

Alphen aan den Rijn Verdachten poging inbraak aangehouden De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 6 juli twee Utrechtenaren van 20 en 23 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak bij een eetgelegenheid aan de Lijsterlaan. De achterdeur en een bovenraam bleken beschadigd te zijn. De verdachten werden ter plaatse aangehouden. Een getuige had de politie gebeld nadat er personen bij het pand waren gezien.

Nieuwveen Aanhouding wegens roekeloos rijden De politie heeft op zaterdag 5 juli, rond 03.30 uur, een 24 jarige man uit Zevenhoven aangehouden nadat hij op het feestterrein op het Blokland met zijn auto had gereden. Beveiligers van het feest wilden de bestuurder van de auto aanspreken omdat hij voor gevaarlijke situaties zorgde. De bestuurder ging er echter in de richting van Nieuwveen vandoor. De politie werd ingeseind en kon de bestuurder aanhouden. Op het politiebureau bleek de verdachte onder invloed achter het stuur te hebben gezeten. Op het ademanalyseapparaat blies hij een uitslag van 405 ug/l. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Gouda Gewonden bij aanrijding De politie heeft op vrijdag 4 juli, rond 15.20 uur, hulp geboden bij een aanrijding tussen een fietser en twee opzittende van een bromfietser. De bromfietsbestuurster, een 34 jarige vrouw uit Gouda, reed met haar 8 jarige dochter achterop, op het fietspad dat parallel loopt aan de Provincialeweg N207. Zij kwam uit de richting van Waddinxveen in de richting van Gouda. Zij raakten door nog onbekende reden in botsing met een 53 jarige fietser uit Bleiswijk die in tegenovergestelde richting kwam aanrijden. De bromfietsbestuurster en de fietser raakten door de frontale botsing gewond en zijn naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht.

Krimpen aan de Lek Motorrijder verongelukt Een 35 jarige motorrijder uit Capelle aan den IJssel is op vrijdagavond 4 juli rond 23.00 uur ten val gekomen. Het ongeluk vond plaats op de C.G. Roosweg. De motorrijder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het politie-, brandweer- en ambulancepersoneel hebben na het ongeluk hulp verleend. De verkeersdienst van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. In het onderzoek zijn ook getuigen gehoord. De oorzaak is echter nog onduidelijk, daarom vraagt de politie personen die op vrijdagavond 4 juli rond 23.00 uur op de C.G. Roosweg hebben gereden zich te melden. De politie is met name geïnteresseerd in personen die de motorrijder hebben zien rijden. Het is bekend dat de motorrijder vanuit Krimpen aan den Lek in de richting reed van Krimpen aan den IJssel.

Waddinxveen Aanhouding wegens mishandeling De politie heeft op zaterdag 5 juli, rond 19.50 uur, op het Stationsplein in Waddinxveen een 25 jarige man uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 58 jarige Waddinxveense. De twee, bekenden van elkaar, kregen ruzie met elkaar waarna de vrouw door de verdachte geschopt en geslagen werd. Omstanders zagen het gebeuren en belden de politie. De politie kwam ter plaatse en kon de verdachte aanhouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --