Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer verdacht van diefstal autowielen

Publicatiedatum: 7-7-2008 11:23:18

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 7 juli een 32-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van diefstal van twaalf autowielen. Agenten zagen de man rond vier uur op een terrein van een autogarage aan de IJsseloord lopen, waarbij hij iets verborgen zou houden onder zijn jas.

De Arnhemmer werd verzocht zijn zakken leeg te halen, waarop een busje pepperspray tevoorschijn kwam. Ook werden diverse wielbouten in de jas van de man gevonden. Verder onderzoek wees uit dat van drie auto's op het terrein de wielen ontbraken. Na een korte zoektocht werden zes wielen teruggevonden in de struiken op het terrein. De Arnhemmer bekende de wielen van de auto's te hebben gehaald en de overige zes wielen in Westervoort naast het spoor neer te hebben gelegd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.
(08-095395)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na mishandeling vriendin

Publicatiedatum: 7-7-2008 11:18:38

ARNHEM - Een 42-jarige man uit Arnhem is zondagavond 6 juli door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 36-jarige vriendin.

De politie kreeg rond elf uur een melding van een getuige die hoorde dat het tweetal ruzie zou hebben in hun woning in de Arnhemse wijk Malburgen. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij diverse glasscherven op de grond aan en zagen zij dat de tv in de woonkamer op de vloer lag. De Arnhemmer verklaarde dat dit tijdens de ruzie, die hij zojuist met zijn vriendin had gehad, was gebeurd. De Arnhemse gaf aan dat zij tijdens de ruzie door haar vriend was geslagen en geschopt. Wat de aanleiding voor het conflict was, is nog niet bekend. De Arnhemmer werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.
(08-095337)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---