Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Goedkeuring 'plan tot wijziging bouwgrens locatie Rottegatsteeg 7 in Maarsbergen'

Goedkeuring 'plan tot wijziging bouwgrens locatie Rottegatsteeg 7 te Maarsbergen'.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Utrecht het door de gemeenteraad op 27 mei 2008 vastgestelde Plan tot wijziging van de bouwgrens op de locatie Rottegatsteeg 7 te Maarsbergen ex artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bij besluit van 24 juni 2008 hebben goedgekeurd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten, het wijzigingsplan en het geldende bestemmingsplan liggen met ingang van vrijdag 4 juli 2008 gedurende zes weken tijdens de openingstijden voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel te Doorn, Kerkplein 2.

Beroep
Belanghebbenden kunnen beroep tegen dit besluit instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken. Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag waarop burgemeester en wethouders dit besluit na voorafgaande openbare kennisgeving ter inzage leggen, in casu met ingang van 4 juli 2008.

Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd van 145,-- voor een natuurlijk persoon of 288,-- voor een rechtspersoon. Hoofdstuk 6 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en artikel 36 van de Wet op de Raad van State (algemene en bijzondere bepalingen over beroep) zijn van toepassing.

Voorlopige voorziening
Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend, als er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht. Als dit verzoek wordt gedaan binnen de beroepstermijn, wordt de werking van dit besluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarbij is het hiervoor genoemde bedrag aan griffierecht opnieuw verschuldigd.

Inwerkingtreding wijzigingsplan
Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als echter binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort, totdat op dat verzoek is beslist.

Laatst gewijzigd: 7 juli 2008