Gemeente Ede

nummer 138/ Ede, 7 juli 2008

Nieuwbouw Julianaschool, Beatrixschool en woningbouw definitief in Lunteren
Ondertekening overeenkomsten Scholenontwikkeling

Maandag 7 juli worden drie overeenkomsten getekend die de nieuwbouw van de Julianaschool, de Beatrixschool en de woningbouw op de Juliana- en Wilhelminalocatie in Lunteren mogelijk maken. Tot de ondertekenaars behoren de gemeente Ede, de Vereniging tot Stichting en Instandhouding Scholen met de Bijbel en Bouwbedrijf Zegers.

Het afgelopen jaar hebben de Gemeente, Vereniging en Zegers met elkaar gesproken over de uitwerking van de verschillende bouwplannen en de financiële haalbaarheid ervan. Inmiddels zijn de benodigde planologische procedures voor de Julianaschool en de woningbouw op de Julianalocatie en Wilhelminalocatie gestart. De bouwplannen en de ruimtelijke onderbouwingen liggen op dit moment ter inzage. Het streven is om na de zomervakantie te kunnen starten met de nieuwbouw van de Julianaschool en Beatrixschool.

De Julianaschool krijgt een nieuw gebouw dat onderdak gaat bieden aan 16 groepen leerlingen. Deze nieuwbouw vervangt de bestaande Julianaschool en een deel van de Wilhelminaschool. Daarnaast zullen er achttien appartementen en een vrijstaande woning aan de Postweg in Lunteren worden gebouwd.

Ook de Beatrixschool aan de Kerkhoflaan wordt vervangen door een nieuwe school. De nieuwbouw gaat naast de bestaande groepen ook onderdak bieden aan een deel van de Wilhelminaschool.

Op de Wilhelminalocatie aan de Schaepmanstraat/ Van Hogendorpstraat worden 21 vrijstaande en 2-onder-1-kapwoningen gebouwd. De Wilhelminaschool, die nu nog op deze locatie is gevestigd, verdwijnt en kinderdagverblijf De Das wordt verplaatst naar de locatie van CNS De Triangel aan de Kerkhoflaan.

---

Nadere informatie bij: Marlies Boerker (0318) 68 02 95.

Tijdstip ondertekening
De ondertekening is maandag 7 juli om 16.15 uur op de Julianaschool in Lunteren.
Als pers bent u van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.