Politie Kennemerland

Persberichten 6 juli

Kennemerland, 06-07-2008

Harde klap na woordenwisseling
HAARLEM, 6 juli - Een 16-jarig meisje uit Haarlem is om 02.30 uur in de Zuiderstraat aangehouden vanwege openlijke geweldpleging. Op een feestje had zij een woordenwisseling gekregen met een vriendin, een 17-jarige Haarlemse. Toen zij elkaar na het feestje op de fiets troffen, heeft het slachtoffer op de Rijksstraatweg een harde klap tegen haar hoofd gekregen. De verdachte is ingesloten in verband met nader onderzoek.

Centralist mishandeld
ZANDVOORT, 6 juli - De politie heeft vier mannen aangehouden, die om 03.30 uur betrokken waren bij een vechtpartij in de Van Speijkstraat, bij het station. Daar zouden zij een centralist van de taxicentrale hebben mishandeld. Twee van hen, 27 en 28-jaar oud en afkomstig uit Haarlem, zijn aangehouden door de politie op de Eltzbacherstraat om 04.00 uur. Een 28-jarige Haarlemmer werd rond dezelfde tijd aangehouden op het Witte Veld. De vierde verdachte, een 28-jarige Haarlemmer, heeft zich om 06.00 uur vrijwillig gemeld aan het hoofdbureau in Haarlem. De politie stelt een onderzoek in.

Scooter veroorzaakt aanrijding en rijdt door
HOOFDDORP, 6 juli - Op de Deltaweg heeft de politie om 05.00 uur een 27-jarige man uit Hoofddorp aangehouden, die een verkeersongeval met letsel veroorzaakte en vervolgens was doorgereden. Dit gebeurde op het skeelerpad tussen Leenderbos en de Deltaweg omstreeks 04.15 uur. Daarbij heeft het slachtoffer, een 21-jarige vrouw uit Utrecht, ernstig letsel opgelopen (open beenbreuk). Zij is naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachte bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken en had duidelijk veel teveel gedronken (alcoholpromillage:
1,8). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de zaak.

Auto's te water op A4
HOOFDDORP, 5 juli - Op de A4 (links, ter hoogte van hectometerpaal 15,8) zijn twee personenauto's te water geraakt. Een 21-jarige bestuuder uit Alsmeer raakte om onduidelijke redenen de vangrail, en kwam vervolgens in botsing met de 29-jarige bestuurder van een auto uit Den Haag. Beide bestuurders verloren vervolgens de macht over het stuur en zijn in de naast de A4 gelegen sloot terecht gekomen. Een derde personenauto werd ook nog geraakt door de bestuurder uit Den Haag, maar deze kwam tot stilstand in de berm naast de vangrail. Beide bestuurders zijn door de politie uit hun auto gehaald, en voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Zij hielden geen letsel over aan het ongeval. De politie onderzoekt de zaak.

Rijden onder invloed
BEVERWIJK, 5 juli - Op de Belriotlaan heeft de politie om 22.30 uur een 37-jarige man uit Beverwijk aangehouden op zijn bromfiets vanwege rijden onder invloed. De man had zoveek gedronken (alcoholpromillage:
2,18), dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Brand bij autobedrijf
VELSERBROEK, 4 juli - In een werkplaats van een autobedrijf aan de Wagenmakerstraat onstond om 16.30 uur brand na werkzaamheden aan een bezinetank. Daarbij liep de monteur, een 41-jarige man uit Haarlem, brandwonden op. De politie heeft direct de omgeving afgezet. Vrij snel kon het sein brand meester worden gegeven. Het is onduidelijk hoeveel schade het gebouw en de voertuigen erin hebben opgelopen. De politie onderzoekt de zaak.

Brandende theedoek over schutting gegooid
VELSERBROEK, 4 juli - In Velserbroek is een onderlinge ruzie tussen buren uit de hand gelopen. Eerst werd een prullenbak over de schutting gegooid, en korte tijd later zelfs een brandende theedoek. Een 19-jarige jongen heeft dit laatste bekend: hij is om 23.45 aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man mishandelt ex-vrouw
ZWANENBURG, 5 juli - Een 42-jarige man heeft 00.30 uur in Zwanenburg gedreigd zijn ex-vrouw met een hamer te slaan. Ook pakte hij haar vast, gooide haar met geweld tegen een auto aan en duwde haar hardhandig op de grond. De man en vrouw liggen in scheiding. Het slachtoffer was op dat moment bezig spullen uit haar auto te halen. Nadat de vrouw had toegezegd dat de man de volgende dag zijn kinderen mocht komen ophalen, liet hij haar los. De man heeft zich om 02.15 uur vrijwillig gemeld op het politiebureau aan de Hoofdweg. Hij is aangehouden, en ingesloten in verband met nader onderzoek.

Planten vernield in Hagestraat
HAARLEM, 5 juli - Een 44-jarige man uit Haarlem is om 04.00 uur door de politie aangehouden vanwege vandalisme. Hij wordt ervan verdacht een reeks planten uit voortuintjes in de Hagestraat te hebben getrokken met behulp van twee vrienden. Ook stond er een lege plantenbank op de rijbaan, en 20m verderop een boom die erbij hoorde. De man was zeer agressief tijdens zijn aanhouding. Hij ingesloten in verband met nader onderzoek.

Planten op rijweg gegooid
UITGEEST, 5 juli - Op de Populierenlaan heeft de politie om 00.30 uur twee mannen aangehouden vanwege diefstal en vandalisme. Het gaat om twee mannen uit Egmond-Binnen, respectievelijke 19 en 20 jaar oud. Zij bleken verantwoordelijk te zijn voor het meenemen van plantenpotten uit voortuinen, die vervolgens op de rijweg (Populierenlaan en Middelweg) kapot werden geggooid. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal bromfiets
HEEMSKERK, 5 juli - Op de Plesmanweg heeft de politie om 23.45 uur een 18-jarige jongen uit Heemskerk aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Hij was gezien terwijl hij op de Duitslandlaan erop reed. Vervolgens had hij deze in het water gegooid ter hoogte van het gasstation in Heemskerk. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding op kruising Eugenie Previnaireweg met Westerdreef NIEUW-VENNEP, 4 juli - Op de kruising van de Eugenie Previnaireweg met de Westerdreef vond om 19.00 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 24-jarige automobilist uit Hillegom reed over de Eugenie Previnaireweg, in de richting van de kruising met de Westerdreef. Hij vergaat daarbij voorrang te verlenen aan een van rechts komende auto, bestuurd door een 30-jarige man uit Hoorn. Die reed in de richting van de Sportveldlaan. Beiden hielden geen letsel over aan het ongeval. De politie onderzoekt de zaak.

Getuigen gezocht van verkeersongeval
HAARLEMMERMEER, 1 juli - Op de kruising Vuursteen met de Kruisweg en de N201 vond een ernstige aanrijding plaats. Een 45-jarige man uit Hoofddorp reed vanuit Amsterdam op zijn motorfiets over de afrit van de A4, in de richting van de N201. Op de kruising wilde hij bij groen licht linksaf slaan. Hij gaf geen voorrang aan de hem tegemoet komende 41-jarige automobilist uit Dordrecht en werd door hem geschept. Hij werd daarbij geraakt door het linkervoorwiel van de auto. De motorrijder is met letsel (gebroken pols) overgebracht naar het ziekenhuis.

Mensen die getuige zijn geweest van dit ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp: 0900 - 8844.