Gemeente Heemskerk


maandag, 07 juli 2008

Kookproject om integratie in buurt te bevorderen

De gemeente Heemskerk kent een subsidie toe van EUR 3.000,- aan de Stichting Vluchtelingenwerk Noordwestholland voor de uitvoering van een integratieproject in de buurt Van Acker tot Burcht. Met een kookproject is het de bedoeling om allochtone (vluchtelingen) vrouwen en Nederlandse vrouwen uit de wijk Van Acker tot Burcht met elkaar in contact te brengen.

Een kerngroep van tenminste acht vrouwen met een vluchtelingenachtergrond en ten minste zes Nederlandse vrouwen kookt met elkaar tijdens zes maandelijkse bijeenkomsten. Voor het eten worden per keer gasten uitgenodigd uit de Heemskerkse samenleving. De reeks van zes bijeenkomsten wordt afgesloten met een presentatie in de vorm van een openbare proeverij waarvoor de gehele Heemskerkse bevolking wordt uitgenodigd. Eindproduct is een boek met verhalen, foto's en recepten.
Met dit project wordt uitvoering gegeven aan één van de projecten uit het buurtcontract van Van Acker tot Burcht om door middel van prettige onderlinge contacten het leefklimaat in de buurt te versterken. Stichting Vluchtelingen werkt hiervoor nauw samen met het projectteam Van Acker tot Burcht.
Het kookproject start na de zomer en is afgelopen in het voorjaar van 2009.

---