KNHS


Elaine Pen en Henrieke Boonzaaijer in A-kader eventing Junioren 7 juli 2008
Henrieke Boonzaaijer

ERMELO (KNHS) Bondscoach eventing Martin Lips heeft twee combinaties toegevoegd aan het A-kader Junioren. Beide combinaties voldoen aan de kwalificatie-eisen van de FEI en de KNHS voor deelname aan het Europees Kampioenschap eventing.

Voor de 15-jarige Henrieke Boonzaaijer (Renswoude) verloopt het eventingseizoen voorspoedig. Kort geleden werd zij in Breda met Foxi 14 Nederlands Kampioen Junioren. Bondscoach Martin Lips heeft de combinatie toegevoegd aan het B-kader en nam Henrieke met de 14-jarige Ierse schimmelruin Bobby tegelijkertijd op in het A-kader.

Ook Elaine Pen (Voorschoten) mag zich nu met Starlights Rondeel A-kaderlid noemen. Bijzonder is dat Starlights Rondeel een pony is. In 2006 nam Elaine met deze NRPS-gefokte ruin nog deel aan het EK ponys in Saumur. Nadat Elaine vanwege haar leeftijd de internationale ponysport vaarwel moest zeggen werd Starlights Rondeel door de amazone doorgereden bij de Junioren. Starlights Rondeel blijkt voldoende galoppade en vermogen te hebben om de concurrentie met paarden partij te kunnen geven. Een plaats in het A-kader is nu zijn deel. Het EK-team wordt na het CIC in het Duitse Sahrendorf (18 - 20 juli) bekendgemaakt.

Actuele samenstelling kaders eventing Junioren:

A-kader
Bobbie Bary (Alphen aan den Rijn) Querido van het Edehof en Flying Henrieke Boonzaaijer (Renswoude) Bobby
Justin Maarse (Middenbeemster) Pigoletta
Elaine Pen (Voorschoten) Smoke en Starlights Rondeel

B-kader
Henrieke Boonzaaijer (Renswoude) Foxi 14
Peter van Kemenade (Steensel) James Bond en Andor Gidran Justin Maarse (Middenbeemster) Joy and Pride
Wouter Pen (Voorschoten) Lido
Stephanie Reitsma (Meppel) Ivory Count
Nienke van Roekel (Ede) Coral Estate Frisco
Justus Valk (Amsterdam) Hollandsche Ocean Spirit en Hollandsche Lianaville