Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 juli

Automobilist doorgereden na aanrijding

Almelo

Zaterdag 5 juli rond 17.00 uur is een 17 jarige jongen uit Almelo op de Vriezenbrug (Ootmarsumsestraat) omver gereden door een automobilist. De jongen viel met zijn brommer, wat leidde tot een kapotte broek en een pijnlijke knie. De jongen kwam uit de richting van de Oranjestraat toen op de Vriezenbrug een tegemoetkomende auto linksaf sloeg de Sluiskade Zuidzijde in. De automobilist, rijdend in een rode BMW, stopte eerst, stapte uit en gaf aan dat volgens hem de jongen door rood was gereden. Daarna stapte hij weer in zijn auto en vertrok. In de consternatie heeft de jongen geen kenteken onthouden. Getuigen van dit ongeval kunnen bellen met 0900-8844. (08-085912)

Twee winkeldieven aangehouden

Enschede

Een 23-jarige man en een 18-jarige man, beiden uit Rekken, werden zondagmiddag 6 juli in het centrum van Enschede aangehouden, nadat ze gepoogd hadden goederen mee te nemen zonder te betalen.

Zondagmiddag 6 juli werd om ongeveer 15.50 uur gemeld dat in een winkel aan de Klanderij in Enschede twee mannen waren aangehouden door beveiligingsmensen van de winkel, nadat ze gepoogd hadden goederen mee te nemen zonder deze te betalen. De beveiligingsmensen hebben de twee verdachten, een 23-jarige man en een 18-jarige man, beiden uit Rekken, overgedragen aan de politie. De politie heeft de twee verdachten voor verder onderzoek meegenomen. (08-086213)

Lastige buspassagier aangehouden

Enschede

Op zondagavond 6 juli werd op het Stationsplein in Enschede een vervelende buspassagier, een 20-jarige man uit Oldenzaal, door de politie aangehouden. De man weigerde de bus te verlaten, nadat hem dat meerdere malen was gevorderd.

Op zondagavond 6 juli om ongeveer 20.50 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er een lastige man in de Connexxion bus zat, die de bus niet wilde verlaten. Het betrof een 20-jarige man uit Oldenzaal, die niet voldoende geld bij zich had om een kaartje te kopen, maar wilde de bus niet meer verlaten. De man kreeg het resterende bedrag van een medepassagiere, maar bleef daarna verbaal agressief. Hierop vorderde de buschauffeur de 20-jarige man de bus te verlaten. Dit weigerde hij, waarna hulp werd ingeroepen van de politie. Ook tegen de politie bleef de man verbaal lastig, waarna hij werd aangehouden en meegenomen werd voor verder onderzoek. (08-086263)

Man aangehouden na inbraak

Enschede

Een 31-jarige man uit Enschede werd op zondagavond 6 juli aangehouden, nadat hij werd verdacht van het plegen van een inbraak.

Op zondagavond 6 juli om ongeveer 21.30 kwam er een melding van een inbraak in een tankstation aan de Hogelandsingel in Enschede. Bleek dat een 31-jarige man op heterdaad werd betrapt door een 23-jarige vrouw die boven het tankstation woont. De toevallig passerende vader en vriend van de vrouw, zetten gelijk de achtervolging in en konden de man aanhouden op de Javastraat in Enschede.

De 31-jarige man werd overgedragen aan de politie en daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-086274)

Aangehouden na ingooien ruit

Enschede

Een 49-jarige man uit Enschede werd maandagmorgen 7 juli aangehouden omdat hij, onder invloed van alcohol, een ruit van een portiek van een flatgebouw aan de van Lochemstraat in Enschede heeft vernield. Hij is ter zake van vernieling aangehouden.

Maandagmorgen 7 juli om ongeveer 03.30 uur werd gemeld dat aan de van Lochemstraat in Enschede een ruit van een portiek van een flatgebouw was ingegooid. Bleek dat een 49-jarige man uit Enschede op bezoek was bij een 41-jarige vrouw in die flat. De man was onder invloed van alcohol en verbaal erg luidruchtig. Hierop werd besloten de man aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau, alwaar hij de nacht verder heeft doorgebracht. Proces-verbaal in verband met vernieling en verstoring van de openbare orde zal worden opgemaakt. (08-086345)

Automobiliste gewond na aanrijding

Haaksbergen

Bij een aanrijding in Haaksbergen, is zondagavond 6 juli één persoon gewond geraakt.

Zondagavond 6 juli om ongeveer 23.50 uur werd er een aanrijding gemeld op de Zieneschstraat in Haaksbergen. Een 21-jarige vrouw uit Enschede reed over de Zieneschstraat in de richting van de Spoelstraat. Daar raakte ze door onbekende oorzaak, de auto van een 64-jarige man uit Haaksbergen en de auto van een 38-jarige man ook uit Haaksbergen.

De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De auto werd afgesleept. (08-086314)

Rijbewijs ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag

Enschede

Het rijbewijs van een 27-jarige man uit Enschede is zondagavond 6 juli ingevorderd na het vertonen van gevaarlijk rijgedrag.

Zondagavond 6 juli om ongeveer 20.30 uur viel een surveillerende motoragent het rijgedrag van een 27-jarige motorbestuurder uit Enschede op. Het rijgedrag was van dien aard dat dit gevaar op leverde voor andere weggebruikers. Na een achtervolging kon de man worden aangehouden kruising BW. Ter Kuilestraat en de Haaksbergerstraat. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en zal proces-verbaal worden opgemaakt. Zijn rijbewijs is eerder ingevorderd geweest voor hetzelfde rijgedrag in het verleden. (08-086312)

tel. 053-4555588


---- --